Valdība piešķir 8538 eiro pabalstu trīnīšu ģimenei (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien atbalstījusi 8538 eiro pabalsta piešķiršanu Rīgā dzimušo trīnīšu ģimenei, portālu «Apollo» informēja Labklājības ministrijā.

Pabalstu paredzēts piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka šā gada 10.maijā Rīgā, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā, Ingai Gulbei piedzima otrie šī gada trīnīši - divi puisīši un viena meitiņa.

«Tas patiesi ir brīnums – vienā nedēļā divās ģimenēs piedzimuši trīnīši, kas ir liels un ļoti pozitīvs notikums. Bērna piedzimšana ģimenei ir nozīmīga dāvana, bet reizē arī rūpes. Trīnīšu vecākiem tā ir trīskārša laime, bet vienlaikus arī trīskārša atbildība. Tāpēc novēlu vecākiem izturību un pacietību, audzinot bērnu par labiem cilvēkiem, kuri dzīvos un strādās Latvijā. Valsts atbalsts sākotnēji ir vienreizējais pabalsts, lai atbalstītu vecākus praktisku jautājumu risināšanai. Tomēr jāturpina iesāktais darbs pie ģimeņu atbalsta sistēmas, kombinējot pabalstus ar pakalpojumu pieejamību. Vienlaikus ir gandarījums, ka bērnu dzimstība kopumā ir palielinājusies un redzam pozitīvu tendenci,» uzsver labklājības ministrs Uldis Augulis.

Labklājības ministrs ar trīnīšu vecākiem tiksies un viņus sveiks trešdien, 21.maijā.

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot valsts pabalstu. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā 10 gadus un pa šiem gadiem pabalsta apmērs ir audzis.

2004. un 2005. gadā pabalsta apmērs bija 3000 latu, 2006. gadā to paaugstināja līdz 5000 latiem, bet kopš 2008.gada pabalsts bija 6000 lati.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011.gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. 2005. gadā trīnīši piedzima četrās ģimenēs, 2006. gadā trīnīši piedzima divās ģimenēs, 2007. gadā vienā ģimenē, 2008.gadā - trijās ģimenēs, 2009.gadā - vienā ģimenē, 2010.gadā - vienā ģimenē, 2012.gadā – trīs ģimenēs, 2013.gadā – vienā ģimenē.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu