Šlesers kādam iedzīvotājam «sajaucis galvu» (40)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālruņa operatori šodien saņēmuši zvanu no kāda Latvijas iedzīvotāja, kurš par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu uzskatījis «Radio Skonto» ēterā izskanējušo partijas «Vienoti Latvijai» līdera Aināra Šlesera reklāmu.

Zvanītājam ticis paskaidrots, ka šajā dienā nedrīkst translēt to partiju un personību reklāmas, kas kandidē uz vietām Eiropas Parlamentā (EP), un Šlesera starp šiem kandidātiem nav, viņš varētu kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Tāpat CVK uzziņu tālruņa operatori saņēmuši zvanu no kādas sievietes, kas bijusi neizpratnē, kālab saņemtajā vēlēšanu paziņojumā viņai ir 400.kārtas numurs, bet, ierodoties iecirknī, tur ir minēts cits numurs. «Tika noskaidrots, ka pārpratums radies, jo viņa bija ieradusies iecirknī ar paziņojumu no iepriekšējām vēlēšanām,» stāstīja Bērziņa.

Savukārt kāda cita vēlētāja devusies uz iecirkni Rīgas 25.vidusskolā. Komisija viņas vārdu sarakstā nav atradusi, bet sieviete bijusi pārliecināta, ka viņai jābalso tur. Viņa devusies mājās, palūkojusies dokumentos un atklājusi, ka Rīgas 25.vidusskolā ir divi vēlēšanu iecirkņi, un viņa bija iegājusi nepareizajā.

Bērziņa pastāstīja, ka dienas gaitā vēlētāju interese par CVK uzziņu tālruni ir mazinājusies - ja šīs dienas laikā līdz plkst.12 uzziņu tālrunis tika saņēmis 1092 zvanus, tad līdz plkst.15 saņemto zvanu skaits bija 1569. «Ar interese par uzziņu tālruni noplok. Acīm redzot, cilvēki dienas gaitā ir noskaidrojuši, ko gribējuši,» sacīja Bērziņa. Viņa pieļāva, ka jauns zvanu pieplūdums varētu būt gaidāms vakarā - laikā, kad cilvēki pārrodas mājās no atpūtas.

Taču patlaban, tāpat kā rīta pusē, galvenais vēlētāju uzdotais jautājums ir par to, uz kuru iecirkni ir jāiet balsot, izteicās CVK pārstāve.

Kā ziņots, šodien Latvijā notiek EP vēlēšanas. 952 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā būs atvērti līdz plkst.20.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu