Sociologs: Spēle turpināsies vēl 24 stundas (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vērtējot, ka vairāki politiķi paziņojuši, ka netic vēlētāju aptaujas datiem, sociologs Aigars Freimanis norādīja - ko tad var teikt politiķis, kurš nav pārvarējis nepieciešamo barjeru, uzsverot, ka spēle turpināsies vēl 24 stundas, kad tiks paziņoti oficiālie provizoriskie rezultāti.

Freimanis Latvijas Televīzijā, komentējot tā dēvēto «Exit poll» jeb vēlētāju aptauju ticamību, norādīja, ka viņš ir apskatījis daudzas veiktās aptaujas un ir bijušas gan veiksmīgas, gan neveiksmīgas.

Runājot par to, ka 22% vēlētāju atteicās nosaukt, par ko atdeva savu balsi, Freimanis norādīja, ka šis procents nav nekas ārkārtējs un arī citos gados tas bijis tuvu 20%.

2014.gada 24.maijā Latvijā notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderos izvirzās «Vienotība», liecina «Latvijas Faktu» un Latvijas Televīzijas veiktā vēlētāju aptauja.

Vēlētāju aptaujas dati liecina, ka «Vienotība» ieguvusi 31,2% balsu, «Saskaņa» - 13,13%, Nacionālā apvienība 11,74%, ZZS 6,23% un «Latvijas Krievu savienība» - 5,52%

Oficiālie provizoriskie rezultāti būs zināmi svētdien pusnaktī.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu