Diskusija par bērnu un jauniešu smēķēšanas mazināšanu. Skaties tiešsaistē (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BreS', CC BY-NC-SA 2.0

Šodien plkst. 11:30 Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina apmeklēt Pasaules dienai bez tabakas veltītu diskusiju par tabakas lietošanas mazināšanu bērnu un pusaudžu vidū. Diskusija notiks Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas izstāžu zālē, Aspazijas bulvārī 34.

Eksperti iepazīstinās ar jaunākajiem statistikas rādītājiem par tabakas lietošanas tendencēm bērnu un pusaudžu vidū. Speciālisti diskutēs par līdz šim īstenoto iniciatīvu ietekmi un plānotajām aktivitātēm nākotnē problēmas novēršanai. Kā arī tiks runāts par ģimenes, draugu un skolas ietekmi uz kopējās attieksmes par tabakas lietošanu veidošanu, kā arī iespējām saņemt speciālistu palīdzību.

Diskusijas dalībnieki:

- Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis;

- Egils Vidriks, Rīgas Pašvaldības policijas Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas priekšnieks;

- Aija Neilande, Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas direktore;

- Valija Auniņa, Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas sociālais pedagogs;

- Inese Sikatere, matemātikas un informātikas skolotāja, titula «Sakarīgākais skolotājs 2014» ieguvēja.

Diskusijā arī piedalīsies speciālists – narkologs un citi nozares eksperti.

Diskusiju vadīs žurnāliste Daina Jāņkalne.

Līdz šim veiktie SPKC pētījumi liecina, ka līdz 15 gadu vecumam savu pirmo cigareti ir izsmēķējuši vairāk nekā 76 procenti skolēnu, bet ikdienā regulāri smēķē vairāk nekā 12 procenti.

Lai mazinātu tabakas lietošanu bērnu un pusaudžu vidū, SPKC sadarbībā ar Veselības ministriju, uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu «Brīvs». Tās mērķis ir veidot izpratni par smēķēšanas kaitīgumu un popularizēt dzīvi bez tabakas bērnu un jauniešu vidū. Kampaņa ilgs līdz gada beigām, un tajā būs dažādi pasākumi, piemēram, interaktīvās domu apmaiņu pēcpusdienas Latvijas skolās.

www.vm.gov.lv

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu