Internetā pamatīgi izņirgājas par atteikumu piešķirt Brokai valsts noslēpumu (146)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziņu, ka tieslietu ministrei Baibai Brokai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicis piešķirt pielaidi valsts noslēpumam, ātri vien «uzķēruši» jokdari internetā, izveidojot mirkļbirku #AtklajBrokaiNoslepumu.

Interneta lietotāji sociālajā tīklā «Twitter», ironizējot par atteikto pielaidi, atklāj tieslietu dažādus «noslēpumus», piemēram, «Cilvēks nav vissvarīgākais», tādā veidā velkot paralēles ar Eiroparlamentā ievēlētās ZZS deputātes Ivetas Grigules reklāmas kampaņu.

Kāds cits jokdaris savukārt Brokai stāsta, ka «McDonald's nav restorāns», «Toreiz zāle bija zaļāka», «Patiesība ir tur ārā» un citas līdz šim «nezināmas patiesības».

Jau vēstīts, ka SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai.

SAB priekšnieks Jānis Maizītis premjeri Laimdotu Straujumu (V) informējis par lēmuma iemesliem, tomēr Straujumai nav tiesību tos izpaust plašākai sabiedrībai un viņa arī atturējās vērtēt, cik nopietni ir šie iemesli.

«Es ministres demisiju neprasīšu, viņai ir tiesības SAB lēmumu pārsūdzēt [ģenerālprokuroram],» sacīja Straujuma.

Ja Broka pati izlems atstāt ministres amatu, Straujuma viņas demisiju pieņemšot.

Tomēr Broka šodien preses konferencē paziņojusi, ka neapsver iespēju demisionēt.

Komentāri (146)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu