Foto: Izcilas mūzikas zvaigznes, kuras ir dzimušas Rīgā (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 6.jūlijā pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) notika koncerts «Dzimuši Rīgā». Fotogalerijā iespējams apskatīt bildes ar akadēmiskajām mūzikas zvaigznēm, kuru dzimtās saknes ir meklējamas Rīgā, kā arī sabiedrībā atpazīstamus cilvēkus, kuri apmeklēja šo koncertu.

Koncertā uzstājās Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes Maija Kovaļevska, Inese Galante, Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris «Kremerata Baltica» un īpaši šim projektam izveidots labāko mūziķu orķestris Andra Pogas vadībā.

Koncertu varēja vērot Šveices, Spānijas, Andoras, Slovēnijas, Ukrainas, Bulgārijas, Somijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji. To pārraidīja tādi Eiropas mediji kā RSI Šveicē, RTVE Spānijā, YLE Somijā un citi. Sadarbībā ar Latvijas Televīziju (LTV) koncertu pārraidīja prestižais Francijas, Vācijas, Austrijas un Šveices kultūras kanāls «ARTE».

Kā pastāstīja koncerta «Dzimuši Rīgā» mākslinieciskās padomes locekle Gunda Vaivode, koncerta programmā tika parādīti latviešu komponisti, kā arī mūsu saikne ar Eiropu. Mūziķi izpildīja Emīla Dārziņa «Melanholisko valsi», Artura Maskata «Tango», kā arī Georga Pelēča «Plaukstošo jasmīnu». Koncerts tika parādīts arī Latvijas tradicionālās kultūras ietekme, atskaņojot Jāzepa Mediņa «Latvju kapričo». Klausītāji dzirdēja arī Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni mūziku.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu