Rokenrola vakars Kalnciema kvartālā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

2014. gada 17. jūlijā Kalnciema kvartālā aicinām uz enerģisku rokenrola vakaru kopā ar  Pete Anderson & The Swamp Shakers plkst. 21:00, kā arī koncerta ievadā plkst. 20:00 mūs priecēs Kuldīgas sadraudzības pilsētas Mchetas vīru vokālais ansamblis «Mcheta» no Gruzijas.

Grupa «Pete Anderson & The Swamp Shakers» tika izveidota 2009. gada pavasarī, piepildoties Pita Andersona sen lolotam sapnim par īstenās rockabilly stila grupas izveidošanu.

Rockabilly ir emocionāli piesātināts, enerģisks un ārkārtīgi pozitīvs, pats autentiskākais no klasiskā rokenrola paveidiem, kas radies 50. gadu vidū Amerikas Dienvidos, saplūstot balto country & western un hillbilly ar melnādaino mūziķu rhythm & blues. «The Swamp Shakers» ir vienīgā šī mūzikas stila pārstāve Latvijā. Grupa izpilda gan oriģinālas kompozīcijas, gan 50. gadu klasisko rockabilly skaņdarbu interpretācijas, gan arī nedaudz no tradicionālā country un hillbilly ar svaigu, mūsdienīgu skanējumu un emocionāli atraktīvu skatuves sniegumu.

«Pete Anderson & The Swamp Shakers» ir koncertējuši Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Somijā, Norvēģijā, Dānijā, Vācijā, Beļģijā un Anglijā, kurā 2014. gada februārī skaņu ierakstu kompānija «Rhythm Bomb Records» ir laidusi klajā grupas debijas CD albumu «Enjoy The Ride!» ar 14 oriģinālām kompozīcijām.

Grupas sastāvā spēlē : Pete Anderson (Pits Andersons), Hurricane Slappin' Annie (Anna Andersone), Hi-Fi Marc (Mārcis Liepiņš) un Cruisin’ Mr. Splash! (Kārlis Paukšte).

Vīru vokālais ansamblis «Mcheta» no Gruzijas ir dibināts 2008. gadā, un tajā dzied 13 profesionāli dziedātāji. Vokālā ansambļa repertuārs ir daudzveidīgs, sākot ar Gruzijas seniem garīgiem baznīcu dziedājumiem līdz populārai mūzikai. Garīgie dziedājumi vēl šodien ir gruzīnu muzikālās kultūras neatņemama sastāvdaļa. Īpaša vieta ansambļa repertuārā ierādīta gruzīnu tradicionālajiem dziedājumiem, kuros tiek dziedāts par darbu, par karu, par mīlestību, draudzību un drosmi.

«Mcheta» aktīvi piedalās dažādos labdarības pasākumos un koncertos, kā arī starptautiskos festivālos gan Gruzijā, gan ārpus tās - Maltā, Ukrainā, Krievijā un Latvijā, kurā koris pašlaik ir ieradies, lai piedalītos Kuldīgas pilsētas festivālā «Dzīres Kuldīgā».

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

Pasākuma norises laiks no 19.00-23.00. Ieeja bez maksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu