Ušakovs paskaidro, kādēļ tomēr apmeklēs «Jauno vilni» (495)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) nebija plānojis apmeklēt konkursa «Jaunais vilnis» atklāšanu. Tam neesot nekāda iemesla vai aprēķina, jo mūzika, kas tiek izpildīta konkursā – nav mēra formāts, raksta Ušakovs savā «Facebook» lapā. 

Pret lieliem «tusiņiem», īpaši smalkajām aprindām, Ušakovs attiecas ļoti mierīgi - arī nav viņa formāts. Tāpat, viņam otrdienas vakars jau sen bija saplānots citam pasākumam.

«Bet šodien es iešu uz «Jaunā viļņa» atklāšanu. Man ir pretīgi skatīties uz šo visu balagānu, kas ir izvērsies saistībā ar šo konkursu. Ministri, kuri netradicionāliem līdzekļiem cīnās ar saviem psiholoģiskajiem kompleksiem un pirmsvēlēšanu bailēm. Nacionālisti, kuri atzīmē uzvaru pār Krievijas imperālismu dziedātājas blondīnes Valērijas personā. Skatoties uz to paliek kauns,» atzīmē Ušakovs.

Viņš uzsver, ka uz konkursu ies aiz cieņas pret cilvēkiem, kas to organizē Latvijā, jo tas ir ārkārtīgi izdevīgs pasākums.

«Pie reizes, kā ir pieņemts viesmīlīgam saimniekam, teikšu «Laipni lūgti» visi viesi Latvijā, kas šajās dienās ir atbraukuši uz Jūrmalu,» raksta Ušakovs.

«Uz «Jaunā viļņa» atklāšanu es iešu vēl viena iemesla dēļ. Latvijai ir nepieciešamas labas savstarpēji izdevīgas ekonomiskās attiecības ar Krieviju. To labi zina un saprot mūsu partneri Eiropā – arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Austrijā un kaimiņos Somijā. Es nevēlos, lai priekšvēlēšanu drudzis kaitētu manas valsts interesēm,» savu lēmumu motivē Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) iekļāva Latvijas «melnajā sarakstā» trīs Krievijas estrādes zvaigznes, liedzot ieceļot valstī dziedātājai Valērijai, kā arī Josifam Kobzonam un Oļegam Gazmanovam.

Komentāri (495)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu