Premjerei žēl, ka Broka atkāpjas, bet demisiju pieņems (48)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») pieņems tieslietu ministres Baibas Brokas (Nacionālā apvienība (NA)) demisiju, pirmdien pēc koalīcijas tikšanās žurnālistiem apliecināja premjere.

«Es uzskatu, ka Broka ir laba ministre, un man ir žēl, ka viņa atkāpjas,» sacīja Straujuma. Viņa teica, ka ar izpratni attiecas pret šādu Brokas lēmumu.

Demisijas rakstu premjere vēl nav saņēmusi. Ja tas tiks saņemts otrdien, tad Brokas demisija tiks pieņemta tajā dienā. Savukārt, ja demisijas raksts tiks saņemts vēlāk - tad Brokas demisija tiks pieņemta pēc 10.augusta, kad premjerei beidzoties atvaļinājums.

Straujuma tomēr pauda uzskatu, ka nav pareizi, ka īsi pirms Saeimas vēlēšanām atkāpjas ministrs. «Mēs šodien apspriedām šo jautājumu un koalīcijas līgumā ir ierakstīts, ka ministrs [pēc demisijas iesniegšanas] var amatā palikt septiņas dienas. Iepriekšējās valdībās bija pieredze, ka demisionējis ministrs darbojās ļoti ilgstoši un, lai no tā izvairītos, parakstot koalīcijas līgumu, tika ierobežots šis termiņš,» savu lēmumu pieņemt Brokas demisiju, skaidroja premjere. Viņa arī atzina, ka bija domājusi līdz vēlēšanām nepieņemt demisiju, tomēr viņai neesot šādu iespēju.

Savukārt viens no NA līderiem Imants Parādnieks skaidroja, ka partijas valde tuvākajās dienās lems par turpmāko rīcību. «Viens no iespējamiem risinājumiem ir virzīt jaunu ministru, taču šāds lēmums vēl ir jāpieņem,» teica Parādnieks. «Nacionālā apvienība ir gatava izvirzīt tieslietu ministra kandidātu, ja mēs to uzskatīsim par nepieciešamu,» norādīja Parādnieks. Viņš arī pieļāva iespēju, ka arī tieslietu jomā varētu tikt dibināta darba grupa, līdzīgi kā tas ir Veselības ministrijas gadījumā. Iespējamos pretendentus uz tieslietu ministra amatu, Parādnieks nevēlējās nosaukt, jo lēmumus pieņemot partija kopīgi.

Pirmdien kļuva zināms, ka Ģenerālprokuratūra atstājusi spēkā Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par valsts pielaides nepiešķiršanu Brokai. Savukārt Drošības policija sākusi vairākas papildu izmeklēšanas saistībā ar ministres darbībām kontekstā ar valsts noslēpuma jautājumu.

Broka savu lēmumu pieņēmusi pēc apspriešanās ar partijas biedriem. «Skatoties uz svarīgākajiem lēmumiem, kuru izskatīšana valdībā prasa augstāku pielaidi, es uzskatu, ka man jārīkojas atbildīgi,» sacīja Broka.

Broka uzsvēra, ka viņa vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo iestājas par to, lai tiktu sakārtota sistēma saistībā ar pielaidēm valsts noslēpumam. Savukārt NA tuvākajās dienās plāno lemt par tieslietu nozares turpmāko likteni, proti, vai izvirzīt jaunu kandidātu ministra amatam.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu