Izraēla draud pēc pamiera atbildēt uz raķešu apšaudi no Gazas joslas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc trīs dienu pamiera beigšanās Izraēla atbildēs uz ikvienu no Gazas joslas izšauto raķeti, ceturtdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pamiers stājās spēkā otrdienas rītā un beigsies piektdien plkst.8 pēc Latvijas laika.

Izraēlas komunikāciju ministrs Gilads Erdans intervijā radio norādīja, ka armijas pēc pamiera atbildēs uz raķešu apšaudi no Gazas joslas un, domājams, darīs to vēl apņēmīgāk.

«Mēs draudus uztveram nopietni,» norādīja ministrs.

Palestīniešu radikālā islāmistu grupējuma «Hamas» pārstāvis Sami Abuzuhri trešdien paziņoja, ka pamiera pagarināšana netiek apspriesta, lai gan iepriekš tika ziņots par pretējo.

Izraēla otrdien nosūtīja delegāciju uz Kairu, lai ar Ēģiptes un ASV vidutājiem vestu netiešas sarunas ar palestīniešiem.

Palestīnieši vēlas, lai Izraēla pārtrauc astoņus gadus ilgušo Gazas joslas blokādi un izpilda citas prasības, pirms tiek noslēgts ilgstošs pamiers.

Izraēla savukārt izvirzījusi Gazas joslas kaujinieku atbruņošanu par nosacījumu blokādes pārtraukšanai.

Izraēla sāka Gazas joslas bombardēšanu 8.jūlijā. Kopš tā laika anklāvā gājuši bojā 1886 cilvēki, bet Izraēlas pusē dzīvību zaudējuši 64 karavīri un trīs civiliedzīvotāji.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu