«Hamas» noraida pamiera pagarināšanu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Hamas» pārstāvji paziņojuši, ka palestīniešu islāmistu grupējuma kontrolētā valdība Gazas joslā nepagarinās trīs dienas ilgušo pamieru, kurš beidzas plkst.8.00 pēc Latvijas laika, jo Izraēla esot noraidījusi «Hamas» priekšnoteikumus.

Arī kaujinieku grupējuma «Islāma džihāds» pārstāvis, kas piedalījās Kairā notiekošajās sarunās, apliecināja, ka viņa pārstāvētā organizācija nepiekrīt pamiera pagarināšanai.

«Mums ir vienas pozīcija. Mēs noraidām pamiera pagarināšanu. Tas ir galīgais lēmums. Izraēla neko nepiedāvā,» pēc ilgas tikšanās ar Ēģiptes vidutājiem izteicās viens no «Hamas» pārstāvjiem, piebilstot, ka izraēlieši nepiekrītot Gazas joslas blokādes pārtraukšanai.

Savukārt «Islāma džihāda» pārstāvis pavēstīja, ka lēmums pamieru nepagarināt ir saskaņots ar «Hamas». Uz jautājumu, vai pēc plkst.8 tas nevarētu tikt pārskatīts, viņš atbildēja: «Nedomāju gan.»

Tikmēr Izraēla ziņo, ka jau pirms pamiera termiņa beigām tās teritorijā trāpījušas divas no Gazas joslas izšautas raķetes.

»«Hamas» ir lauzis pamieru,» teikts Izraēlas armijas oficiālajā tvitera kontā.

Iepriekš Izraēla pauda gatavību pagarināt pamieru uz nenoteiktu laiku, taču brīdināja, ka gadījumā, ja palestīnieši atsāks tās teritorijas apšaudīšanu, uz to reaģēs ar bruņotu spēku.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu