«Maxima» sāks Zolitūdē sabrukušās ēkas demontāžu; brīdina par neērtībām (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmums «Maxima Latvija» pirmdien plāno uzsākt Zolitūdē sabrukušās veikala ēkas virszemes daļas demontāžas darbus. «Maxima» jau iepriekš atvainojas Zolitūdes iedzīvotājiem par iespējamajām neērtībām - trokšņiem un putekļiem -  darbu veikšanas laikā.

Kā informēja uzņēmumā, teritorijas būvgružu izvešanas darbi uzsākti jau pagājušajā nedēļā, savukārt - lai uzsāktu atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžas darbus teritorijas līdzīpašnieki (SIA «Tineo» un SIA «Homburg Zolitūde») Rīgas pilsētas būvvaldē ir iesnieguši projektu par atlikušās ēkas daļas demontāžu un izvešanu no teritorijas.

Darbus veiks uzņēmums SIA «Āboltiņa būvuzņēmums AG» un tos plānots pabeigt divu nedēļu laikā pēc to uzsākšanas. Tāpat Zolitūdes traģēdijas vietas tuvākās apkaimes iedzīvotāji tiek aicināti aizvērt logus darbu laikā, lai izvairītos no iespējamas putekļu iekļūšanas dzīvokļos.

Lai neradītu neērtības tuvējo māju iedzīvotājiem darbu veikšana teritorijā plānota darba dienās no plkst.8 līdz 18.

Kā jau ziņots iepriekš, SIA «Maxima Latvija» saņēmusi ģenerālpilnvaru veikt tālākos teritorijas sakopšanas darbus SIA «Tineo» vārdā. Tā kā SIA «Tineo» un SIA «Maxima Latvija» ir saistīti uzņēmumi, pieņemts lēmums tālākos ar īpašumu saistītos jautājumus risināt ar SIA «Maxima Latvija» starpniecību, jo tai ir lielāki administratīvie resursi, un līdz ar to iespējams nodrošināt efektīvāku procesu virzību.

Tāpat SIA «Maxima Latvija» un SIA «Homburg Zolitūde» vienojušies par darbu sadali - SIA «Maxima Latvija» uz ģenerālpilnvaras pamata uzņēmusies drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu.

Savukārt SIA «Homburg Zolitūde» pārziņā ir ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšana. Teritorijas sakārtošanas darbos SIA «Maxima Latvija» sadarbojas arī ar Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojā gājušo tuvinieku biedrību «Zolitūde 21.11.».

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu