Nosaukts matu veselībai viskaitīgākais matu sakārtojums (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Amerikāņu matu speciālisti nosaukuši matu sakārtojumu, kurš ir viskaitīgākais un neveselīgākais matiem, raksta «limon.postimees.ee».

Matu speciālisti par viskaitīgāko atzīst «zirgasti». Tas ir ļoti populārs matu sakārtošanas veids - to izveidot nav grūti, tā neprasa profesionālu aprīkojumu, tā noder dažāda vecuma un dzimuma cilvēkiem. «Zirgastē» matus kārto ikdienā un svētku reizēs, tāds matu sakārtojums noder darbam ofisā un smalkai ballītei.

Ārsti brīdina - «zirgaste» ir vislieliskākais veids, kā palikt bez matiem. Īpaši jāuzmanās, ja matus sasien pārāk cieši, tas traucē asinsritei, kā rezultātā, ilgstoši sienot matus, tie sāks izkrist. Otra lieta, no kuras jāuzmanās - ar ko tiek sasieti mati. Ja izmanto plastiku, metāla sprādzes, gumijas vai sintētiskus audumus - tie bojā matus.

Otrs matu sakārtojums, kas ir kaitīgs matu skaistumam - bizītes. Bieži bizītēs sapin mitrus matus, tas ļoti kaitē to veselībai.

Ārsti uzskata, ka visveselīgāk matiem - staigāt ar izlaistiem, nesasietiem un nesaspraustiem matiem.

Tāpat ārsti iesaka uzmanīties no dažādām ķīmiskām vielām, kuras izmanto matu veidošanai. Piemēram, no šķidruma, ko izmanto ilgviļņiem, var ciest ne tikai mati, bet arī galvas āda.

Tomēr ne viss ir neglābjami slikti. Ja vēlaties siet matus «zirgastē», izmantojiet mīkstu gumiju, saudzējoša auduma lentas. Šo frizūru neizmantojiet vairāk nekā divas dienas nedēļā.

Vēl ārsti iesaka matu kupluma iegūšanai nekādā gadījumā matus nesakasīt. Matu apjomu var iegūt arī ar matu laku, kas ir mazāk kaitīgi matiem.

Matu sakārtojuma pareiza izvēle vēl nedos jūsu matiem veselību un skaistumu. Svarīgi arī kosmētikas izvēle un matu higiēna.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu