Bērnu grupas dēļ incidents lidojuma laikā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fly For Fun, CC BY-NC 2.0

Sākumskolas skolēnu grupa nejauši izraisījusi pamatīgu jezgu lidojuma laikā aviokompānijas «Qantas» lidmašīnā.

Austrālijas mediji vēstī, ka bērni, kas atradās lidmašīnā, sēdēja tās aizmugurē un viņu vieglā svara dēļ svars lidmašīnā nebija izbalansēts un priekšējais gals bijis smagāks.

Notikušo izmeklējis Austrālijas Transporta drošības birojs.

Tiek vēstīts, ka lidmašīnā, kurā atradās 150 pasažieri, bija vairāki 12 gadus veci bērni - viņi visi sēdēja kopā lidmašīnas aizmugurē ar saviem deviņiem pavadoņiem.

Bērni, reģistrējoties lidojumam, tika piefiksēti kā parasti pieaugušie ar vidējo svaru 87 kilogrami, neskatoties uz to, ka bērnu svara standarts ir 32 kilogrami.

Lidmašīnai paceļoties, tās priekšējā daļa bija pārāk smaga, tāpēc pilotam nācās veikt pretspiedienu, lai izlīdzinātu gaisa kuģa svaru lidojuma laikā.

Pēc notikušā Austrālijā izplatīts atgādinājums par to, ka bērni, kas reģistrējas lidojumiem grupās, ir jāreģistrē kā bērni, lai varētu izplānot lidmašīnas svara balansu, ņemot vērā to, kādas pasažieru kategorijas atradīsies lidmašīnā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu