Naftas cena pasaules tirgū sasniedz 17 mēnešos zemāko līmeni (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naftas cena pasaules tirgū ceturtdien sasniedza zemāko līmeni pēdējo 17 mēnešu laikā pēc tam, kad Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) samazināja globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo ekonomikas izaugsmi Eiropā un izaugsmes palēnināšanos Ķīnā.

«Brent» jēlnaftas cena oktobra piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas gaitā bija samazinājusies līdz 97,10 dolāriem (75,1 eiro) par barelu, tādējādi sasniedzot zemāko līmeni kopš 2013.gada 18.aprīļa.

Tikmēr ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena oktobra piegādēm ceturtdien veidoja 90,92 dolārus (70,3 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2013.gada 2.maija.

Kā ziņots, IEA globālā naftas pieprasījuma izaugsmes prognozi šim gadam samazināja līdz 1% jeb 900 000 barelu dienā, kopējam pieprasījumam šogad veidojot 92,6 miljonus barelu naftas dienā.

Savukārt nākamā gada pieprasījuma pieauguma prognoze samazināta no 1,3 miljoniem barelu līdz 1,2 miljoniem barelu dienā.

IEA prognozē, ka nākamgad globālais pieprasījums pēc naftas veidos 93,8 miljonus barelu naftas dienā.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu