Informācijas karā Latvija paliek viena pati, uzskata Zatlers (143)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flash.pro, CC BY-SA 2.0

Eksprezidents, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Valdis Zatlers pauž pārliecību, ka patlaban militārais apdraudējums Latvijai ir mazāks nekā pirms pusgada vai gada. Taču, runājot par informatīvo karu, politiķis domā, ka Latvija viena tajā uzvarēt nevar.

Zatlers sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka pēdējā laikā Latvija ir veikusi darbus, lai uzlabotu drošības situāciju. «Militārais apdraudējums [šobrīd] ir mazāks nekā pirms pusgada, vai pat gada,» viņš teica.

Runājot par Krievijas īstenoto karu informatīvajā telpā, Zatlers sacīja, ka kaimiņvalsts provokācijas viņš nenosauktu par karu, bet gan par cīnīšanos. «Mīkstās [maigās] varas frontē cīņa notiek regulāri. Maza valsts, kāda ir Latvija, nevar uzvarēt informatīvajā karā. Latvija paliek viena pati, un tai ir jāmeklē sadarbības ceļi ar citām Baltijas valstīm un Poliju,» sacīja Zatlers.

Savukārt, komentējot, piemēram, Latvijas Krievu savienības izplatīto avīzi, kurā tiek brīdināts par Krimas scenārija atkārtošanos un iespējamu asinsizliešanu Latgalē, politiķis sacīja, ka šādas darbības ir grūts izaicinājums Latvijai.

«Jāseko līdzi Krievu savienības darbībām. Drošības policijai jārīkojas ļoti enerģiski, ja ir apdraudējumi Latvijas valstij. Arī Tieslietu ministrijai jādod skaidrs vērtējums, vai nav aicinājums uz vardarbību,» teica Zatlers.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu