Aptauja: Vēlētāji referendumā noraidījuši Skotijas neatkarību (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vēlētāju aptauja, kas tika publicēta pusstundu pēc iecirkņu slēgšanas, liecina, ka ceturtdien notikušajā referendumā skoti, visticamāk, ir noraidījuši atdalīšanos no Lielbritānijas.

Saskaņā ar pēdējo aptauju, kuru veikusi sabiedriskās domas pētniecības organizācija «YouGov», par Skotijas neatkarību balsojuši 46% vēlētāju, kamēr par Apvienotās Karalistes vienotības saglabāšanu - 54%.

Tomēr šī nav nobalsojušo vēlētāju aptauja klasiskā nozīmē. Intervēti tika 1828 iepriekš aptaujātie cilvēki pēc tam, kad viņi bija nobalsojuši, kā arī 800 respondenti, kas bija priekšlaicīgi balsojuši pa pastu.

«YouGov» vadītājs Pīters Kelners sarunā ar televīzijas kanālu «Sky News» uzsvēra, ka aptaujas rezultāti esot korekti, un atzina, ka viņš tagad ir par 99% pārliecināts, ka referendumā uzvarējuši neatkarības pretinieki.

Viņš piebilda, ka pēdējā aptauja uzrādījusi «nelielu, taču stabilu» vēlētāju nosliekšanos no «Jā» balsojuma uz «Nē» balsojumu, kā arī nedaudz lielāku apņēmību doties balsot starp neatkarības pretiniekiem.

Kelners atzina, ka neatkarības pretinieki ir vairāk nobijušies no iespējamās neatkarības nekā neatkarības atbalstītāji no «satus quo» saglabāšanas.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu