Tiesa norāda uz Strīķes atlaišanas procedūras pārkāpumiem (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas apgabaltiesa spriedumā par Jutas Strīķes atjaunošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces amatā norāda uz viņas atlaišanas procedūras pārkāpumiem un neatbilstībām atkārtotajā novērtēšanā, izriet no aģentūras LETA rīcībā esošā pilnā sprieduma.

Apelācijas instances tiesa piekrīt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas secinājumam, ka Strīķes atkārtotā novērtēšana nav notikusi atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, proti, nav ticis ievērots noteiktās atkārtotās novērtēšanas termiņš.

Tāpat apgabaltiesa atzinusi par nepamatotiem apelācijas sūdzībā norādītos argumentus, ka Strīķes novērtēšana notikusi tikai divas reizes - ar lietā esošajiem pierādījumiem apstiprinās fakts, ka pieredzējušās korupcijas apkarotājas novērtēšana notikusi trīs reizes.

Lai gan KNAB apelācijas sūdzībā norādīts, ka Strīķes darba novērtēšanā par 2012.gadu un atkārtotajā novērtēšanā konstatētie pārkāpumi deva pamatu secinājumam, ka viņa rīkojusies prettiesiski un līdz ar to zaudējusi darba devēja uzticību, tiesa atzīst, ka nevienā no Strīķes darba un tās rezultātu novērtēšanā nav izdarīts šāds secinājums.

Apelācijas instances tiesa arī uzskata, ka, veicot prasītājas darba novērtēšanu par 2012.gadu, novērtēšana bija jāveic biroja priekšnieka izveidotai vērtēšanas komisijai, nevis KNAB priekšniekam vienpersoniski. Līdz ar to ir pamatots pirmās instances tiesas secinājums, ka vērtēšanas process nav veikts atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 24.septembrī apmierināja Strīķes prasību par atjaunošanu amatā. Pilns spriedums ir pieejams no vakardienas, un to varēs pārsūdzēt 30 dienu laikā Augstākajā tiesā.

Šādu pat spriedumu pasludināja arī pirmās instances tiesa un Strīķe varēja atgriezties amatā. KNAB gan spriedumu pārsūdzēja Rīgas apgabaltiesā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks gan ierosināja pret savu vietnieci vēl vienu disciplinārlietu un tagad viņu pazeminājis amatā.

Vēl nesen Strīķes advokāte Ilona Jirgena norādīja, ka Strīķe vēl darbā neatgriezīsies, jo viņai ir nopietnas problēmas ar muguru un noteikta slimības lapa.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu