Pasaulē atzīts origami mākslinieks Rīgā vadīs meistarklasi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Japānas vēstniecība aicina apmeklēt pazīstamā japāņu origami mākslinieka Norio Torimoto lekciju – demonstrāciju 22. oktobrī pulksten 18:00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Norio Torimoto dzimis Japānā 1948. gadā un ir viens no pasaules vadošajiem origami māksliniekiem. Kopš 1971. gada mākslinieks ar saviem darbiem piedalās mākslas muzeju ekspozīcijās un izstādēs. 2000. gadā Japānas origami asociācija Norio Torimoto piešķir vienu no pirmajiem origami meistara tituliem, savukārt 2012. gada septembrī mākslinieks saņem Japānas ārlietu ministra godalgu. Norio Torimoto iesaistījies radošās aktivitātēs Ķīnā, Vācijā, Ungārijā, Itālijā, Latvijā, Polijā, Zviedrijā, ASV un citās valstīs. Mākslinieks izmanto papīra locīšanas mākslu origami, lai apvienotu matemātiku, inženiertehnisko dizainu un mākslu.

Lekcijā - demonstrācijā varēs iepazīties ar mākslinieka daiļradi un uzzināt par daudzveidīgajām origami veidošanas iespējām. Ieeja pasākumā – bezmaksas.

Aicinām apmeklēt arī origami radošo darbnīcu, kuras laikā dalībniekiem būs iespēja mākslinieka vadībā pašrocīgi izmēģināt origami veidošanu. Darbnīca notiks 22. oktobrī pulksten 16:00 Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, 6. auditorijā (104.telpa), Rīgā, Raiņa bulvārī 19. Darbnīcas apmeklētāju skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam visus interesentus Japānas vēstniecībā izņemt bezmaksas ieejas kartes.

Tālrunis uzziņām 67812003

Vēstniecības adrese: Vesetas iela 7, Rīgā. Darba laiks darba dienās no 9:00 – 17:30.

Sīkāka informācija pieejama vēstniecības mājaslapā

www.lv.emb-japan.go.jp

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu