Nīderlande noraida savu saistību ar pazudušo zemūdeni pie Zviedrijas (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlande pirmdien noliedza no Krievijas izskanējušos apvainojumus, ka nezināmā zemūdene, kuru meklē Zviedrijas armija, varētu piederēt Nīderlandei.

Zviedrijas armija piektdienas vakarā uzsāka vērienīgu meklēšanas operāciju, saņemot ziņas par neidentificēta kuģa atrašanos pie Zviedrijas krastiem.

«Lai izbeigtu spriedzi Baltijas jūrā un ietaupītu Zviedrijas nodokļu maksātāju naudu, mēs iesakām (Zviedrijai) griezties pie Nīderlandes jūras spēkiem pēc paskaidrojumiem,» Krievijas ziņu aģentūras citē kādu vārdā nenosauktu amatpersonu.

Tomēr Nīderlandes Aizsardzības ministrija norādīja, ka tās kuģis jau kādu laiku neatrodas teritorijā, kur tika manīta nezināmā zemūdene.

«Mēs kopā ar Zviedriju piedalījāmies mācībās ar vairākiem kuģiem, bet tās noslēdzās pagājušajā ceturtdienā,» paziņoja Nīderlandes Aizsardzības ministrijas pārstāve Marlūsa Visera. «Zemūdene «Bruinvis» pēc mācībām devās uz Igauniju, kur palika visu nedēļas nogali.» Visera piebilda, ka pašlaik kuģis atrodas ceļā uz Nīderlandi.

«Nīderlandiešu zemūdene nav iesaistīta, un mēs arī neiesaistīsimies nekādos meklēšanas pasākumos,» apstiprināja Visera.

Zviedrijas armijas admirālis Anderss Grenstads svētdien paziņoja, ka bruņotie spēki veic izlūkošanu, lai noteiktu, vai tās ūdeņos atrodas ārvalstu zemūdene.

Zviedru mediji ziņo, ka no zemūdenes pārtverta ārkārtas pārraide krievu valodā, kas norāda, ka tai ir radušās problēmas. Tomēr Grenstads šādu apgalvojumu noliedza.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu