Zviedrijas armija «nodibina kontaktus» ar vairākiem objektiem jūras dzelmē (158)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas armijas kuģi izlūkošanas operācijā, kurā tiek meklēta iespējama ārvalstu zemūdene, ir «nodibinājuši kontaktus» ar vairākiem objektiem, kas atrodas jūras dzelmē, otrdienas vakarā vēstīja ārvalstu mediji, atsaucoties uz Zviedrijas izdevumu «Svenska Dagbladet»

Izdevums, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka armijas spēki «objektus» piefiksējuši jūrā aptuveni 50 kilometrus no Zviedrijas galvaspilsētas.

«Aizdomīgie objekti» atrodas jūras dzelmē un nekustas, tie atrodas dažu simtu metru attālumā viens no otra. Šajā vietā atrodas vairāki armijas spēku kuģi.

Zviedrijas armijas amatpersonas gan pagaidām nekādus oficiālus komentārus nesniedz.

Tikmēr «TheLocal» vēsta, ka armija saņēmusi vairāk nekā 100 ziņojumus no iedzīvotājiem par aizdomīga kuģa atrašanos jūrā netālu no Zviedrijas. Armijas pārstāvis Sverkers Jēransons apliecinājis, ka amatpersonas ir priecīgas par šādu iedzīvotāju atsaucību.

Jau vēstīts, Zviedrijas bruņotie spēki otrdien paziņoja, ka gadījumā, ja atradīs iespējamo ārvalstu zemūdeni Stokholmas arhipelāgā, ir gatavi piespiest to pacelties virs ūdens, nepieciešamības gadījumā izmantojot arī ieročus.

Zviedrijas bruņotie spēki jau sesto dienu turpina meklējumus saistībā ar zemūdens aktivitāti Stokholmas tuvumā. Otrdien operācija pārcēlusies «pāri arhipelāgam».

Svētdienas vakarā Zviedrijas bruņotie spēki publicēja tajā pašā dienā uzņemto foto, kur pēc to domām redzams «ārvalstu peldlīdzeklis» pie salām, kas atrodas apmēram 50 kilometru attālumā no Stokholmas.

Zviedrijas masu mediji ziņo, ka tā varētu būt Krievijas zemūdene, bet Zviedrijas bruņotie spēki atsakās apstiprināt šo versiju.

Tiek uzsvērts, ka nenotiek zemūdens meklēšana, bet gan informācijas vākšanas operācija.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu