Jauna versija par «Imantas pedofila» patieso dzīvesvietu (206)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pēc kriminologa Andreja Vilka domām, izskaitļot potenciālo pedofilu neesot tik sarežģīti, kā par to vēsta medijos. Vilks pieļauj iespēju, ka tā dēvētais «Imantas pedofils» nemaz nedzīvo Imantā, iespējams, pat ne Rīgā un Latvijā, vēsta raidījums «Degpunktā».

Vilks norāda, ka pedofils ir identificējams - viņš noteikti ir kaut kur mācījies vai strādājis. Ja šī cilvēka dzīves vieta būtu Imanta, tad, ņemot vērā to, ka tagad fotoroboti ir uz katra stūra, viņš agri vai vēlu būtu izskaitļots.

«Mans pieņēmums ir tāds, ka, ļoti iespējams, viņš regulāri izbrauc no Latvijas, un ilgāku laika periodu uzturas kaut kur ārzemēs. Ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji izbrauc no Latvijas, lai strādātu, mācītos vai kādos citos nolūkos. Atbilstošos laika periodos viņi Latvijā atgriežas,» norāda Vilks.

Tādēļ loģisks būtu izskaidrojums, ka pedofils pašlaik ir Latvijā, un pastrādā noziegumus. Vilks gan norāda, ka šis cilvēks varētu dzīvot kaut kur citur, bet vietas Imantā un Botāniskā dārza rajonā viņam ir labāk pazīstamas.

Tiek norādīts, ka pedofiliem raksturīgi ir norobežoties no saviem radiniekiem, un tas šajā gadījumā varētu apgrūtināt viņa atrašanu, jo cilvēkam nav kontakta ar tuviniekiem. Kriminologs uzskata, ka vaininieks labi apzinās, ka viņa portrets ir internetā un citos medijos, taču šāda situācija viņu pat vēl vairāk varētu «uzvilkt».

Komentāri (206)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu