Par NA Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāju ievēl Daini Loci (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (NA) Rīgas domes (RD) frakcija par savu priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlējusi Daini Loci, informē NA pārstāve Evija Vaikina.

Locis līdz šim pildīja frakcijas priekšsēdētāja vietnieka pienākumus un vienlaikus ir NA Rīgas nodaļas valdes līdzpriekšsēdētājs. Viņa vietnieki būs Ģirts Lapiņš un Andris Lācis.

Locis, stājoties līdzšinējā frakcijas priekšsēdētāja Aleksandra Kiršteina vietā, apliecināja, ka NA RD frakcija aktīvi turpinās izmantot visus tos instrumentus, kas pieejami kā skaitliski lielākās RD opozīcijas partijai.

«Mūsu uzstādījums ir nemainīgs – Rīgai jābūt latviskai, tās uzmanības centrā jābūt ģimenei ar bērniem, un Rīgai jābūt labi pārvaldītai un ērtai tās iedzīvotājiem. Tas ir tas, kam veltām savus spēkus un ko cenšamies sasniegt, neraugoties uz pašlaik valdošās Saskaņas centra (SC) un GKR veidotās koalīcijas skaitlisko nomācošo pārākumu,» norāda Locis.

Vienlaikus Locis uzsver: «Lai arī nākas strādāt ārkārtīgi smagos apstākļos, jo praktiski visus priekšlikumus SC un GKR koalīcija ignorē vai dažkārt pēc laika pasniedz kā savējos, tomēr ar savu neatlaidību esam panākuši dažādas labas lietas, piemēram, sociālo pabalstu jomā.»

Skaidrojot, ko tad opozīcija var darīt situācijā, kad RD koalīcija praktiski nerēķinās ar mazākuma interesēm, Locis atklāj, ka tiek strādāts ar citu taktiku: «Rīkojam tikšanās ar iedzīvotājiem, izmantojam domes tribīni, sūtām deputātu pieprasījumus domes amatpersonām.»

Kā ziņots, Nacionālā apvienība veiksmīgi startēja Saeimas vēlēšanās, un par 12. Saeimas deputātiem tagad kļuvis līdzšinējais frakcijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins, kā arī frakcijas deputāts Andris Vilks, tādēļ izmaiņas notika arī frakcijas sastāvā. Kiršteina vietā frakcijā strādās deputāts Jānis Feldmanis, bet Vilka vietā - deputāts Jurģis Klotiņš.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu