Cik varētu maksāt Hitlera glezna? (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/ Scanpix

Nacistu līdera Ādolfa Hitlera akvareli, kurā attēlota Minhenes domes ēka, cer izsolīt par 50 000 eiro.

Nirnbergas izsoļu nams «Weidler» norāda, ka tā ir viena no apmēram 2000 Hitlera radītajām gleznām. Domājams, ka tā uzgleznota 1914.gadā, kad viņš centās apliecināt sevi kā mākslinieks.

Mākslas darbu pārdod divas vecāka gadagājuma māsas, kuru vectēvs iegādājās gleznu 1916.gadā.

Lai arī Hitlera gleznas tiek izsolītas samērā bieži, šai pievienots rēķins un Hitlera adjutanta Alberta Bormana parakstīta vēstule. Nacistu valdīšanas laikā īpašnieks bija nosūtījis akvareļa fotogrāfiju Hitlera birojam, lai gūtu pierādījumus tā autentiskumam. Hitlera pārstāvji apstiprināja, ka tas ir «viens no Fīrera darbiem».

28 centimetrus augstās un 22 centimetrus platās gleznas sākuma cena ir 4500 eiro. Taču izsoļu nams jau iepriekš pārdevis Hitlera darbus un sagaida, ka gleznas cena varētu sasniegt 50 000 eiro vai vairāk.

«Tā ir labi nostrādāta, taču mākslinieciskā vērtība ir minimāla,» sacīja izsoļu nama pārstāve. Ja par darbu tiks samaksāta augsta cena, tad tas būs slavenā paraksta nopelns, viņa uzskata.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu