«Jauno vilni» grasās pārcelt; izskan iespējamās konkursa mājvietas (387)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Krievijas plašsaziņas līdzekļi ceturtdien vēstī, ka, visticamāk, konkurss «Jaunais vilnis» tiks pārcelts no Jūrmalas uz «citām piekrastēm».

«Vesti.ru» ziņo, ka pēc tam, kad Latvijas varasiestādes «melnajā sarakstā» iekļāva dziedātājus Valēriju, Josifu Kobzonu un Oļegu Gazmanovu saistībā ar viņu attieksmi pret Krimas aneksiju un notikumiem Ukrainā, uzsāktas sarunas par konkursa «pārvākšanos».

Medijs raksta, ka konkursu varētu rīkot Krimā, Sočos, Baku, Kazaņā vai Kaļiņingradas apgabalā.

«Rinkēvičs [ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs] paziņoja par personu iekļaušanu «melnajā sarakstā» tieši pirms konkursa atklāšanas, kad vairs nekas nebija darāms, lai būtu skaļāk un sāpīgāk. Nekādu skaļu oficiālu atvainošanos no ārlietu ministra pēc tam nebija, Rinkēvičs tika jaunajā valdībā, oficiāli paziņoja, ka ir gejs, Latvijas prezidents apstiprināja ministra kompetenci, tas nozīmē, ka šāds stāsts var atkārtoties arī nākamgad. Šobrīd mēs izskatām saņemtos piedāvājumus konkursa pārcelšanai,» sacīja viens no organizatoriem Igors Krutojs.

«Mēs izskatām visus variantus un līdz gada beigām man jāpieņem lēmums, lai pietiktu laika konkursa sarīkošanai,» aģentūrai «RIA Novosti» sacījis konkursa prezidents.

Konkurss Jūrmalā noticis kopš 2002.gada un raisījis daudzas diskusijas sabiedrībā, spriežot, vai šāds konkurss Latvijai ir nepieciešams.

Komentāri (387)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu