Paulam ir ļoti labs iemesls skaļam tiesas procesam, saka Troickis (341)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trīs Krievijas mākslinieku – Josifa Kobzona, Valērijas un Oļega Gazmanova – iekļaušana Latvijas «melnajā sarakstā» ir bijis muļķīgs lēmums, taču maestro Raimondam Paulam vajadzētu sūdzēt šīs personas tiesā par viņa dziesmas motīva izmantošanu Krievijas televīzijas Jaungada šovā, uzskata pazīstamais mūzikas kritiķis un Kremļa politikas opozicionārs Artemijs Troickis.

«Ja runājam par šo [Jaungada] šovu, tad es ieteiktu Paulam šos cilvēkus sūdzēt tiesā. Es nedomāju, ka kāds viņam prasīja atļauju izmantot šo dziesmu. Tā ir tīrākā pašdarbība. Tas ir ļoti labs iemesls skaļam tiesas procesam,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu» sacīja Troickis.

Tomēr Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu šos māksliniekus iekļaut tā dēvētajā melnajā sarakstā Troickis dēvē par muļķīgu.

«Cīnīties ar māksliniekiem – tas ir pārāk sīks mērķis valsts aparātam. Mani vairāk satrauc tas šausmīgais konkurss, kas notiek Jūrmalā [«Jaunais vilnis»]. No mūzikas un kultūras kvalitātes viedokļa tas bija briesmīgs. Es ieteiktu kultūras jomas darbiniekiem apspriest, vai vajadzīgs šāds konkurss Latvijai un Jūrmalai,» teica viņš.

Pirmdien sarunā ar portālu «Apollo» Pauls sacīja, ka Krievijas televīzijas šovu redzējis nav, tāpēc komentārus par to sniegt nevarēja.

Krievijas estrādes mākslinieku pārveidotā «Dziesma par pēdējo lapu» ir uzskatāma par vienkāršu Jaungada joku, no kura nevajag celt ažiotāžu, trešdien aģentūrai BNS sacīja komponists Raimonds Pauls.

Pauls norādīja, ka šāda skaņdarba pārveidošana nav nekas jauns. Maestro atzina, ka viņa komponētās melodijas ir jau vairākkārt iepriekš dažādi pārveidotas un viņš tajā nekādu traģēdiju nesaskata.

Komponista atļauju Krievijas estrādes mākslinieki neesot prasījuši, tomēr parasti šādos gadījumos tā neesot izplatīta prakse. «Es šos māksliniekus labi pazīstu, nesaskatu šeit nekādu traģēdiju un uzskatu to par Jaungada joku,» sacīja Pauls.

Krievijas estrādes mākslinieku rīcību Pauls skaidroja ar to, ka minētā melodija ir ļoti populāra. Savukārt tiesvedību uzsākt viņš negrasoties, norādot, ka no dažādām tiesām neesot jēgas, par piemēru minot «Latvijas Krājbankas» krahā zaudētos finanšu līdzekļus.

Pauls arī uzsvēra, ka no šī notikuma nevajagot celt ažiotāžu, jo ir svarīgākas lietas, kas ir darāmas.

Komentāri (341)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu