Islāmisti draud Zviedrijas ebrejiem (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kopš pagājušās nedēļās Parīzes teroraktiem, kuros tika nogalināti 17 cilvēki, islāmisti vairākkārt draudējuši arī Zviedrijas ebrejiem, tīmekļa medijam «The Local» atzina Ebreju padomes priekšsēdētāja Lena Posnere-Keresi.

Reaģējot uz draudiem, Stokholmas ebreju kopiena pastiprinājusi savu objektu apsardzi.

«Mēs no islāmistiem esam saņēmuši e-pastus un vēstules ar draudiem. Policija un drošības dienesti attiecīgi ir paaugstinājuši draudu līmeni,» sacīja amatpersona.

«Mēs nezinām, vai šos draudus pauž cilvēki, kas ir saistīti ar «Al Qaeda» un «Islāma valsti», vai arī viņi tikai tos atdarina,» viņa atzina.

Arī policija jau ir reaģējusi uz izteiktajiem draudiem.

«Dažos no desmit īpašumiem Stokholmas centrā, kur notiek ebreju aktivitātes, mēs esam pastiprinājuši novērošanu,» telekanālam SVT sacīja Stokholmas policijas pārstāvis Frēdriks Nēslunds.

Kopš Parīzes teroraktiem pieaudzis arī Malmes un Gēteborgas ebreju organizācijām izteikto draudu skaits.

«Līdz šodienai Zviedrijā neviens neko nav sacījis par šo uzbrukumu antisemītisko raksturu,» norādīja Posnere-Keresi, piebilstot, ka mediji izvērsti ziņo par musulmaņiem izteiktajiem draudiem.

«Tas mani ir pamatīgi sadusmojis. Protams, es jūtu līdzi musulmaņiem, pret kuriem notiek vēršanās un kam nav nekāda sakara ar šiem uzbrukumiem. Tomēr tā ir mūsu demokrātijas problēma, ja žurnālisti un politiķi nespēj vienlaicīgi savās galvās paturēt divas domas,» viņa piebilda.

Jau ziņots, ka bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet 9.janvārī Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu