300 miljoni par gleznu! Tas tiešām ir noticis (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Franču mākslinieka Pola Gogēna 1892.gada glezna «Nafea Faa Ipoipo» («Kad tu apprecēsies?») izsolīta par nepilniem 300 miljoniem ASV dolāru (262 miljoniem eiro), laikrakstam «The New York Times» apstiprinājis šveiciešu kolekcionārs Rūdolfs Stekelīns.

62 gadus vecā Stekelīna ģimenei pieder kolekcija ar vairāk nekā 20 vērtīgiem impresionistu un postimpresionistu mākslas darbiem, kas pēdējos 50 gadus tikusi izstādīta Bāzeles Mākslas muzejā.

Viņš apstiprināja laikrakstam «The New York Times», ka tikusi pārdota eļļas glezna, kurā attēlotas divas sievietes no Taiti. Lai arī viņš neatklāja ne pircēja vārdu, ne arī cenu, medijos izskanējušas ziņas, ka tā par nepilniem 300 miljoniem ASV dolāru pārdota muzejam Katarā.

«Īstais jautājums - kāpēc tikai tagad? Galvenokārt tāpēc, ka mēs saņēmām labu piedāvājumu. Cenas pašlaik ir ļoti augstas. Kas to lai zina, kādas tās būs pēc desmit gadiem. Es vienmēr esmu centies saglabāt gleznas vienkopus. Vairāk nekā 90% ģimenes īpašuma ir gleznas, kas par brīvu karājas muzejā,» sacīja Stekelīns.

Līdz šim visdārgāk pārdotā glezna bija franču gleznotāja Pola Sezana darbs «Kāršu spēlmaņi», kas 2011.gadā tika nopirkts par 158 miljoniem sterliņu mārciņu (211,4 miljoniem eiro).

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu