LU izsludina rektora vēlēšanas (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Liepiņa, LU Preses centrs

Latvijas Universitāte (LU) izsludinājusi rektora vēlēšanas, liecina publikācija «Latvijas Vēstnesī».

Pretendentu izvirzīšana un pieteikšanās notiks līdz 2015.gada 17.aprīlim plkst.12. Rektora amata pretendentiem jāiesniedz Rektora vēlēšanu komisijai LU vadības programma un dzīves un darba gājums, paredz nolikums.

LU informē, ka rektora vēlēšanas notiks 4.jūnijā plkst.13 LU Lielajā aulā.

LU rektors kopš 2007.gada ir profesors Mārcis Auziņš, kurš šajā amatā ir ievēlēts divus termiņus pēc kārtas. Saskaņā ar LU Satversmi, rektoru šajā amatā var ievēlēt ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Rektoru amatā uz četriem gadiem ievēl Satversmes sapulce. Rektoru pēc izglītības un zinātnes ministra ieteikuma apstiprina Ministru kabinets (MK) un viņš amata pienākumus sāk pildīt pēc apstiprināšanas valdībā.

Rektora amata pretendentus var izvirzīt LU fakultātes, LU institūti, LU aģentūras, Senāts, Studentu padome, ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji vai arī pats pretendents, ja to rakstiski atbalsta ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji.

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā, tā īsteno 134 LU studiju programmas. LU ir 13 fakultātes un 19 institūti.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu