Aspazijas dzimšanas dienas svinības Rīgas Latviešu biedrībā (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, Aspazijas dzimšanas dienā Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama Līgo zālē notiks literārs vakars «Es uguns liesma esmu,/ Es esmu austošs rīts», aģentūra BNS uzzināja biedrībā.

Pasākums iekļauts RLB, tās Literatūras un Mūzikas komisijas, kā arī Memoriālo muzeju apvienības Aspazijas un Raiņa jubilejas gada sarīkojumu ciklā «Aspazijas un Raiņa gads Rīgas Latviešu biedrībā».

Sarīkojumā aicināti piedalīties Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste tulkotāja un pētniece Astrīda Stānke, RLB priekšsēdētājs Guntis Gailītis Gaida Jablovska, aktieri Ieva Mūrniece un Haralds Ulmanis un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Nacionālā kultūras padome 2015.gadu pasludinājusi par Raiņa un Aspazijas jubilejas gadu, rosinot valsts, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas iesaistīties tā norisē ar iniciatīvām, plānojot un īstenojot pasākumus un citas aktivitātes Raiņa un Aspazijas personību un viņu radītā kultūras mantojuma aktualizēšanai. Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileja ir ietverta UNESCO svinamo dienu kalendārā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu