Izmeklētāji Ņemcova slepkavības galveno versiju dēvē par «izteikti vāju», vēsta avīze (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kremļa opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības lietas izmeklētāji uzskata, ka galvenā nozieguma versija ir «izteikti vāja», piektdien vēsta kaimiņvalsts mediji, atsaucoties uz izmeklēšanai tuvu stāvošu avotu.

Izdevums «Komersant» vēsta: avots izmeklēšanā atklājis, ka Zaura Dadajeva bijušie dienesta biedri esot stāstījuši, ka par slepkavību aizturētais iepriekš nav izcēlies kā ļoti reliģiozs cilvēks. Tādejādi versija, ka noziegums izdarīts Ņemcova izteikumu dēļ esot «izteikti vāja».

Par slepkavību aizturētos vīriešus patiesie nozieguma organizatori, iespējams, spējuši izmantot tā, lai tie kļūtu par slepkavības īstenotājiem. «Patlaban izskatās, ka šos puišus [kāds] izmantojis,» laikrakstam sacīja kāds informators.

Avīze raksta, ka visi par slepkavību aizturētie pēdējā laikā dzīvojuši Maskavā, tomēr nevienam no viņiem nebija pastāvīgas darbavietas. Vienīgi Dadajevs, kurš tiek uzskatīts par slepkavības tiešo veicēju, līdz pat nozieguma izdarīšanas dienai vēl dienējis.

Kā ziņots, Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētais Zaurs Dadajevs iepriekš paziņojis, ka nav vainīgs šajā noziegumā.

Saskaņā ar Dadajeva sacīto, aizturēšanas brīdī viņš bijis kopā ar savu bijušo padoto Ruslanu Jusupovu.

Jusupovs teicis Dadajevam, ka viņu atbrīvos, ja Dadajevs atzīsies. Viņš piekritis, jo domājis, ka tādejādi izglābs draugu un arī pats nokļūs Maskavā dzīvs, ziņoja «Moskovskij Komsomoļec».

Krievijas mediji iepriekš vēstīja, ka Dadajevs dienējis Krievijas Iekšlietu ministrijas iekšējā karaspēka 46.atsevišķās operatīvās brigādes bataljonā «Sever».

Jau vēstīts, ka 8.martā Maskavas Basmannijas rajona tiesas tiesnese paziņoja, ka Dadajevs savās liecībās atzinis līdzdalību šajā noziegumā.

Vēlāk Krievijas mediji ziņoja, ka Dadajevs faktiski uzņēmies visu vainu par Ņemcova slepkavības organizēšanu un atklājis, ka viņu uz to pamudinājuši politiķa negatīvie izteikumi par musulmaņiem Krievijā, pravieti Muhamedu un islāmu.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu