Politologs: Kremlī sākusies sīva cīņa par varu, kuras iznākums nav zināms (357)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pavel "KoraxDC" Kazachkov, CC BY-SA 2.0

Rezonanse, kas radusies informatīvajā telpā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina neparādīšanās sabiedrībā norāda uz to, ka Kremlī ir sākusies sīva cīņa par varu, atsaucoties uz krievu politologu Andreju Piontkovski, vēsta ārvalstu mediji.

Piontkovskis norāda uz kādu būtisku niansi: «Interesanti, ka vispirms tika «sacelts troksnis» par Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja Sergeja Ivanova pazušanu, un tas notika tieši pēc Borisa Ņemcova slepkavības. Taču tagad Ivanovs ir atradies, un viņš runāja ar Patriarhu par jaunas pareizticīgo enciklopēdijas izdošanu, bet Putins gan ir pazudis,» saka Piontkovskis.

Politologs norāda, ka ir arī citas norādes, ka Kremlī ir sākusies cīņa par varu. Viens no iemesliem, kādēļ šī cīņa ir sākusies, ir Ņemcova slepkavība.

«Viss, kas ir saistīts ar šo slepkavību, ir farss, kas diskreditē valdību. Nav saprotams, kādēļ ar šo diskreditāciju nodarbojas Kremlim lojālie kanāli,» saka Piontkovskis.

Otrais apstāklis - Kremļa varas pārstāvji ir uzsākuši savdabīgu uzbrukumu pret Čečenijas galvu Razmanu Kadirovu. Pēc politologa vārdiem, projekts ar nosaukumu «Kadirovs» viņiem nav paticis jau no paša sākuma.

«Kopumā rodas sajūta, ka Ņemcova slepkavība bija kā iemesls, lai sāktu cīņu par varu. Iespējams, Kadirova aizvākšana no politiskās skatuves nozīmēs arī Putina aiziešanu. Tas ir tādēļ, ka Putins neatzīs, ka Kadirovs patiesībā ir Krievijas ienaidnieks; viņš neatzīs arī to, ka patiesībā zaudēja Otro Čečenijas karu. Sākt Trešo Čečenijas karu viņš arī nevēlas. Šajā situācijā Putins zaudē savu leģitimitāti,» uzskata politologs.

Piontkovskis uzskata, ka šo Putina pazušanas «kampaņu» vada neviens cits kā prezidenta administrācijas vadītājs Ivanovs, kurš nav spējis Putinam piedot Dmitrija Medvedeva iecelšanu premjerministra amatā.

«Šī pazušana liecina, ka ir sākusies sīva cīņa, kuras iznākums vēl nav skaidrs. Tas, kas pašlaik notiek informācijas laukā pēdējo dienu laikā, norāda uz to, ka Putins šo informācijas kauju zaudē,» saka Piontkovskis.

Iepriekš vēstīts, ka Putins vairāk nekā nedēļu nav redzēts publiskos pasākumos. Lai arī iepriekšējās dienās Kremlis ir publicējis fotogrāfijas un videomateriālus, kuros redzams Putins, šie materiāli, izrādās, ir uzņemti vairākas dienas iepriekš, tikmēr internetā ir parādījušās vairākas versijas, kādēļ Krievijas prezidents pazudis.

Komentāri (357)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu