Krievijas Valsts dome atsakās no klusuma brīža Ņemcova piemiņai (38)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome otrdien atteicās noturēt klusuma brīdi, lai pieminētu noslepkavoto opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu.

Opozīcijas deputāts Dmitrijs Gudkovs no partijas «Taisnīgā Krievija» ierosināja, lai Valsts dome savā pirmajā sēdē pēc Ņemcova nāves piemin viņu ar klusuma brīdi.

«Neskatoties uz faktu, ka ne visi piekrita viņa politiskajiem uzskatiem, es domāju, ka cilvēciski būtu pareizi godināt viņa piemiņu ar klusuma minūti,» teica Gudkovs.

Tomēr Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis iebilda, sakot, ka «kāds mirst katru nedēļu. Vai domei vajadzētu piecelties katru reizi?»

Domes spīkers Sergejs Nariškins noraidīja ierosinājumu, norādot, ka ir nosūtījis līdzjūtības telegrammu Ņemcova ģimenei.

Gudkovs mikroblogu vietnē «Twitter» vēlāk rakstīja, ka tikai viņš un Valērijs Zubovs no «Taisnīgās Krievijas» ir piecēlušies, lai pieminētu Ņemcovu.

Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas padome klusuma brīdi Ņemcova piemiņai noturēja 4.martā.

Jau ziņots, ka 55 gadus vecais Ņemcovs 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad gāja pa ielu ar savu draudzeni Ukrainas modeli Annu Duricku.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu