Medijs: Dadajevs atklājis, cik par Ņemcova slepkavību piesolīja pasūtītājs (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas medijs «Rosbalt» ceturtdien vēsta, ka tā rīcībā nonākusi Kremļa opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības lietas izmeklēšanas materiāli, kuros cita starpā minēta arī summa, kādu Zauram Dadajevam piedāvājis nozieguma pasūtītājs.

Medijs vēsta, ka Dadajevs pratināšanu laikā atzinies, ka viņš ir veicis slepkavību reliģisku motīvu vadīts, tomēr bijis arī nozieguma pasūtītājs, kurš operācijai atvēlējis piecus miljonus rubļu (aptuveni 72 200 eiro).

Tiek vēstīts, ka Dadajevs pirmajā pratināšanā uzraiz pēc aizturēšanas runājis īsi. Viņš sacījis, ka esot lasījis Ņemcova rakstīto par pravieša Muhameda karikatūrām. «Esmu ticīgs cilvēks, es ticu Allāham,» sacījis viņš.

Vienlaikus Dadajevs atklājis, ka kāda persona vārdā Rusļiks par Ņemcova slepkavību piedāvājis piecus miljonus rubļu. Tomēr slepkavību viņš nav veicis naudas dēļ, bet gan reliģisku motīvu vadīts, kas pilnībā esot sakrituši ar pasūtītāja uzskatiem.

Tomēr ne visi slepkavības īstenošanā iesaistītie cilvēki noziegumu bijuši gatavi veikt bez atlīdzības, atzīmē medijs.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu