Izmeklēšanā noskaidroti fakti par noziedzīgo grupējumu, kurš nogalināja Ņemcovu (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komiteja secinājusi, ka Krievijas politiķi Borisu Ņemcovu nogalinājis «noziedzīgs grupējums, kuram ir nezināmi organizatori». Tieši šie «nozieguma nezināmie organizatori» arī esot finansējuši politiķa nošaušanu.

«Rosbalt» rīcībā nonākušie izmeklēšanas dokumenti liecina, ka noziedzīgais grupējums izveidots 2015.gada janvārī ar mērķi nogalināt Ņemcovu.

«Organizētais grupējums izcēlās ar noturīgumu, nezināmiem organizatoriem, lomu sadalījumu, pastāvīgu kontaktu tā dalībnieku starpā, rūpīgu nozieguma plānošanu, konspiratīviem pasākumiem, kuru mērķis bija izvairīties no atmaskošanas,» teikts izmeklēšanas dokumentā.

Lai sasniegtu savu mērķi, grupas dalībnieki «izstrādāja Ņemcova nogalināšanas plānu. Grupējumam, darbojoties saskaņoti, bija jāizvēlas vieta un veids, kā nogalināt Ņemcovu, jāiegādājas nozieguma ieroci, jāatrod, kur dzīvo upuris, jāizseko, pa kādiem ceļiem viņš pārvietojas, jānosaka citas vietas, kurās viņš mēdz uzturēties.»

Kā nozieguma iemesls izmeklēšanas materiālos tiek norādīts jau izskanējušais fakts, ka Ņemcovs «atbalstījis Francijas žurnāla «Charlie Hebdo» karikatūru publikācijas».

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu