Jogurts - īsts atradums skaistumkopšanā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tu jau zināji, ka jogurts var būt brokastu gardums, bet tas var būt arī īsts atradums skaistumkopšanā? Jogurts ir pilns ar prebiotikām, kalciju, vitamīnu D un olbaltumvielām, kas to padara par spēcinošu uzkodu. Tajā pašā laikā jogurts ir lieliska sejas maska, kas cīnās pret pumpām un palīdz remdēt saules apdegumus. Lūk, mūsu iecienītākie veidi, kā izmantot jogurtu kā skaistumkopšanas produktu ķermenim, matiem un sejai.

Jogurts ādas kopšanai

Jogurta sastāvā ir pienskābe, kas palīdz ādas atjaunošanai un pīlingam, un tas savukārt palīdz samazināt grumbiņas un cīnīties pret pumpām.

· Jogurta maska pret pumpām: sajauc vienu krūzi grieķu jogurta ar trīs pilieniem olīveļļas un vienu tējkaroti medus. Uzklāj uz sejas un ļauj iesūkties līdz 20 vai 30 minūtēm, tad noskalo.

· Poru samazināšanai: vienu tējkaroti jogurta vienmērīgi izklāj uz sejas, ļauj iesūkties ādā uz 15 minūtēm, tad noskalo ar vēsu ūdeni. Tava āda jutīsies savilkusies, tādēļ pēc tam uzklāj mitrinošu krēmu.

· Remdēt saules apdegumus: ja pēc atvaļinājuma tava āda ir sarkana kā vēzim, paņem aptuveni pusi krūzi jogurta un sajauc ar dažiem pilieniem kumelīšu eļļas. Noklāj apdegušo daļu un atstāj uz 10 minūtēm. Āda jutīsies vēsāka un to aizsargās jogurta antibakteriālās īpašības.

· Ādas toneris: regulāri uzklājot jogurtu uz ādas vietās, kur tev ir plankumi no saules vai pigmentācijas problēmas, tu vari efektīvi uzlabot sejas toni. Sajauc trīs tējkarotes jogurta un izspied pusi citrona sulas. Uzklāj uz ādas uz 30 minūtēm.

Jogurts matiem

· Veldzē niezi galvas ādā: izmanto veselu jogurta paciņu un iesmērē mitros matos un īpaši galvas ādā. Atstāj uz 15 minūtēm pirms izskalošanas. Aktīvās kultūras palīdzēs sausai galvas ādai, niezei un var pat izdoties tikt vaļā no blaugznām.

Jogurts rokām un pēdām

· Pret sausām kutikulām un rokas ādu: bļodiņā sajauc vienu tējkaroti medus un vienu krūzi jogurta. Iemērc rokas bļodiņā uz 10 minūtēm, tad noskalo.

· Jogurta-valriekstu pēdu skrubis: ziemas laikā pēdas kā sauc pēc maigas kopšanas. Izveido pati savu skrubi, sajaucot puskrūzi samaltu valriekstu (ja tie nav pa rokai, vari izmantot arī brūno cukuru) ar vienu paciņu parastā jogurta. Uzklāj uz kājām, koncentrējoties uz pēdām un papēžiem, pēcāk kārtīgi noskalo.

Izmanto pēc iespējas dabiskāku jogurtu bez piedevām, vislabāk tā dēvēto grieķu jogurtu.

Raksts tapis sadarbībā ar Kosmetoloģijas koledžu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu