Katastrofas vietā atrastas Lubica mirstīgās atliekas (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lidmašīnas «Airbus A320» katastrofas vietā atrasti no 400 līdz 600 bojāgājušo pasažieru un ekipāžas locekļu ķermeņu fragmenti. No 150 mirstīgo atlieku fragmentiem kriminālistiem izdevies nodalīt 78 DNS paraugus, un to vidū ir arī lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica DNS, vēsta ārvalstu mediji.

Speciālisti cer, ka Lubica mirstīgo atlieku atrašana ļaus vēl vairāk saprast otrā pilota rīcības motīvus. Tiek vēstīts, ka ar viņa mirstīgo atlieku palīdzību eksperti cer iegūt informāciju par to, kādu ārstēšanos Lubics saņēmis, un ar kādām problēmām cietis.

Ekspertu-kriminālistu komandas loceklis, profesors Maikls Cokoss noradīja, ka tuvāko trīs nedēļu laikā tiks atpazīti līdz 95% bojāgājušo. Mirstīgo atlieku identifikācijai jābūt pabeigtai līdz 8.aprīlim. Pēc tam darbs ar atrastajiem ķermeņu fragmentiem būs bezjēdzīgs, tādēļ mirstīgo atlieku meklēšana notiek cauru diennakti.

Iepriekš vēstīts, ka «Germanwings» pasažieru lidmašīna «Airbus A320», kura lidoja no Barselonas Spānijā uz Diseldorfu Vācijā, 24.martā nogāzās Francijas dienvidaustrumos. Aviolainerī atradās 150 cilvēki, kuri gāja bijā.

Pēc «melno kastu» ierakstu atšifrēšanas noskaidrots, ka lidmašīnu tīšam nogāzis tās otrais pilots Lubics, apzināti samazinot lidmašīnas augstumu pēc tam, kad lidaparāta kapteinis pameta pilota kabīni.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu