Policija ķersies pie antirekordu samazināšanas pasākumiem uz autoceļa Tīnūži – Koknese (68)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lattefarsan, CC BY-SA 2.0

Uz autoceļa Tīnūži – Koknese satiksmes drošības uzlabošanai vajadzētu trīs fotoradarus pašreizējā viena vietā, aģentūrai BNS sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš norādīja, ka jau šobrīd ir sagatavotas vēstules Ceļu satiksmes drošības direkcijai un uzņēmumam «Latvijas Valsts ceļi, lūdzot izskatīt iespēju nākamajā fotoradaru uzstādīšanas kārtā divas iekārtas atvēlēt tieši šim autoceļam.

«Skaidrs, ka ir jānovērš tie antirekordi, kas tiek fiksēti uz šā ceļa. Pašreiz tur tiek organizēts pastiprināts darbs, izmantojot policijas patruļas gan ar trafarētām, gan netrafarētām automašīnām. Būtu labi, ja papildus šobrīd esošajam vienam fotoradaram tiktu uzstādīts vēl viens, taču ideālā variantā vajadzētu divus,» sacīja Krapsis.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Stacionārie fotoradari martā fiksējuši šogad lielāko atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu – 210 kilometri stundā, un šāds ātrums fiksēts uz autoceļa Tīnūži – Koknese 20,4 kilometrā, un tas sasniegts ar automašīnu BMW. Šajā ceļa posmā arī iepriekšējā mēnesī tika fiksēts ātruma pārkāpuma rekords, sasniedzot 167 kilometrus stundā.

Savukārt pagājušajās brīvdienās uz autoceļa Tīnūži – Koknese traģiskā avārijā gāja bojā jauna ģimene ar 2,5 mēnešu vecu zīdaini. Šogad vien uz autoceļa Tīnūži – Koknese bijuši 10 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti septiņi cilvēki, bet dzīvību zaudējuši pieci.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu