Kannu kinofestivāla vadība ierobežo «selfiju» uzņemšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ikgadējā kinofestivālā Francijas kūrortpilsētā Kannās, kas norisināsies maijā, par galveno balvu - Zelta palmas zaru - cīnīsies 17 kinofilmas, bet organizatori ir mudinājuši izvairīties no pašbilžu jeb selfiju uzņemšanas festivāla laika.

Paziņojot festivāla filmu skates dalībniekus, tā direktors Tjerī Fremo nosauca pašbildes par «smieklīgām un groteskām».

«Mēs neaizliegsim pašbildes. Mums nav policijas pilnvaru,» viņš teica, tomēr aicināja festivāla apmeklētājus un dalībniekus sarkano paklāju uzskatīt par vietu, kur netiek uzņemtas pašbildes.

Par balvām festivālā, kas notiks no 13.-24.maijam, cīnīsies 17 filmas, kas izraudzītas no vairāk nekā 1800 pieteiktajiem darbiem.

Filmu konkursa skatei izraudzīto darbu vidū ir Ķīnas režisora Dzja Džanke darbs «Mountains May Depart» («Kalni var pašķirties») par mīlētājiem, kas izšķiras Ķīnā, Itālijas režisora Paolo Sorentino filma «La Giovinezza» («Jaunība») par vecumu ar Maiklu Keinu galvenajā lomā, kā arī ASV režisora Gasa van Senta «The Sea of Trees» («Koku jūra») ar Metjū Makonahiju.

Festivālā atgriezīsies Kannu veterāni itālis Mateo Garone ar filmu «Il racconto dei racconti» («Pasaku pasaka»), Dienvidkorejas režisors Koreeda Hirokadzu «Our Little Sister» («Mūsu mazā māsa») un Francijas režisora Žaka Odiāra «Dheepan» par tamilu bēgli Francijā.

Kannu festivāla organizatori ir kritizēti par to, ka izvēlas maz sieviešu režisētas filmas, tomēr šogad pirmo reizi vairāk nekā 25 gadu laikā festivāls tiks atklāts ar Francijas režisores Emanueles Berkotas drāmu «La Tete Haute» ( «Galvu augšā») ar Katrīnu Denēvu.

Konkursam izraudzītas vēl divas sieviešu režisētas filmas - franču režisores Valerī Donzeli kinolente «Marguerite et Julien» («Margurete un Žiljens») un viņas tautietes Maivenas filma «Mon Roi» («Mans karalis»).

Festivāla direktors norādīja, ka konkursam dažas filmas tiks pievienotas vēlāk.

Uzvarētājus izvēlēsies brāļu Ītena un Džoela Koenu vadītā žūrija.

Pērn Zelta palmas zaru ieguva Turcijas režisora Nuri Bilges Džeilana filma «Kis Uykusu» («Ziemas miegs»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu