Video: Ko slēpj jūras dzelme netālu no Kannām (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Francijas dienvidos atrodas Kannas, kurās ik gadu notiek Kannu kinofestivāls, kurā pulcējas spožākās kino zvaigznes. Arī šogad no 13. līdz 24.maijam Francijas Rivjēras pilsētā notiks kinofestivāls, kuram tiks pievērsta liela uzmanība. Tiesa, vien dažus kilometrus no kinozvaigžņu pulcēšanās vietas ir atrodama īsta izgāztuve.

Kā vēsta ārvalstu mediji, vides eksperts Lorāns Lombards nofilmējis, kā izskatās jūras dzelme pie slavenās Francijas Rivjēras pilsētas. Dzidrā ūdens dzelmē atrodami dažādi sadzīves atkritumi, kā, piemēram, dažādas pudeles.

Lombards publicējis savā «Facebook» profilā redzēto jūras dzelmē. Viņš norāda, ka šāds piesārņojums agri vai vēlu ietekmēs pašu Kannu pilsētu, kā arī visu Vidusjūru kopumā.

Šāds piesārņojums ir slēpts tūristu acīm, jo to var redzēt tikai ūdenslīdēji. Tiesa, pēc Lombarda publikācijas internetā, Kannu pilsētas mērs izdeva rīkojumu steidzami sakopt jūras gultni Kannu apkārtnē, tādējādi rūpējoties par pilsētas prestižu.

Lombards norāda, ka piesārņojums Vidusjūrā ir liela problēma - jūras dzelme ir piesārņotāka nekā Atlantijas okeāns.

«Pagaidām peldētājiem nav par ko uztraukties. Taču sabiedrībai ir jāsaprot, ka neko nedrīkst mest zemē vai jūrā - tas agri vai vēlu sadalīsies, veicinot ļoti nepatīkamu piesārņojumu».

Tiek vēstīts, ka jūras dzelme pie Kannām tiek tīrīta ik pa trim gadiem, un pēdējās tīrīšanas laikā no jūras izvilkti vairāki tūkstoši tonnu atkritumu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu