Rīgas iedzīvotājus sanikno automašīna ar ļoti provokatīvu numurzīmi (405)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kevin.hackert, CC BY-NC 2.0

Aviācijas ielā Ķengaragā var sastapt automašīnu, kuras numurzīme sanikno nevienu vien cilvēku. Tikmēr Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD) skaidro, ka šo numurzīmi nav pamata aizliegt, vai jebkādā citā veidā atņemt tās īpašniekam, vēsta raidījums «Bez tabu».

Runa ir par kādu «Mercedes Benz» automobili, kura reģistrācijas numurzīme ir gaužām vienkārša, taču diskutabla - «CCCP».

Individuālās numurzīmes Latvijā tiek izsniegtas no 1994.gada. Šobrīd ielās ir redzami vairāk nekā 1300 individuālo numurzīmju. Līdz šim CSDD atteikusies izsniegt tādas zīmes kā «Neliete», «Vells», «Badboy» un «Hell».

«Tās ir numurzīmes, kurām pēc 2006.gada ir atteikts pieprasījums. Savukārt numuri, kuri izsniegti 2005.gadā - mums tad vēl nebija iemeslu, lai atteiktu cilvēkam saņemt šādu vai tādu numurzīmi. Starp citu, šī «CCCP» numurzīme bija par iemeslu tam, ka mēs sākām izmaiņas, kas noteica, kas var un kas nevar būt rakstīts uz numurzīmēm,» stāsta CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Šobrīd gan CSDD, gan Satiksmes ministrijā norāda, ka ir par vēlu labot desmit gadus vecu kļūdu.

«Numurzīme ir valsts piešķirta, un mēs to nevaram atņemt,» saka Bērziņa.

Izrādās, ka numura īpašnieks bija kāds lietuviešu uzņēmējs, kurš pirms sešiem gadiem pārdevis numuru, un pats aizbraucis uz ASV. Šobrīd automašīna ar strīdīgo numurzīmi nonākusi cita cilvēka valdījumā, kurš nekautrējoties ar to pārvietojas pa Latvijas ceļiem.

Komentāri (405)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu