Raiņa un Aspazijas muzejs aizsāks pasākumu ciklu «Aspazija/Rainis: Dažādas sejas»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Raiņa un Aspazijas muzejs aizsāks pasākumu ciklu «Aspazija/Rainis: Dažādas sejas» par abu dzejnieku atveidojumu mākslā un tēlu sabiedrībā, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Pirmais pasākums «Mans nervu koks ar ziliem zariem» šovakar plkst.18 notiks Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12-9, un vēstīs par sievietes mākslinieces tēlu 20.gadsimta sākumā.

Ar priekšlasījumiem uzstāsies Raiņa un Aspazijas muzeja, kā arī Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja speciālisti.

Elvīra Bloma informēs klātesošos par dzejnieces tēlu un lomu 20.gadsimta sākumā, par piemēru izvēloties Aspaziju. Dora Pauzere uzstāsies ar lekciju «Fotogrāfija un fotografēšanās gadsimta sākumā», Dace Vosa - ar priekšlasījumu «Ellija Forsele-Rozentāle. Ziemeļu valkīra latviešu gleznotāja namā», bet Astrīda Cīrule stāstīs par Aspaziju un Raini cepurēs, to parādot fotogrāfijās, dienasgrāmatās un vēstulēs.

Plkst.19 notiks Aspazijas dzejas lasījums «Mans nervu koks ar ziliem zariem», kurā piedalīsies aktrise Regīna Razuma un komponists Imants Zemzaris. Kā pastāstīja Zobena, Razuma jau kādu laiku ir iemīlējusies Aspazijas dzejā. Viņasprāt, Aspazija ir gan ekscentriska, gan arī noslēgta, bet vientulības sajūta dzejā viņu nepamet pat tad, kad viņas vārdu zina visi. Aspazija pretojas sabiedrības uzspiestajām normām un tās pilsoniskajam trulumam, bet vienlaikus uzskata, ka darbs cilvēces labā ir viņas dzīves augstākais mērķis.

Šodien un 16.maijā, sākot no plkst.16, muzejā darbosies cepuru darbnīcas, kuras vadīs Latvijas Mākslas akadēmijas modes mākslas studentes Anete Krišjānova, Laima Ūdre un Anda Miščenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu