Kannu kino festivāla tirgū izrāda latviešu animācijas filmu «Zelta zirgs» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskā Kannu kino festivāla tirgū «Marche du film» šodien notiek režisora Reiņa Kalnaeļļa animācijas filmas «Zelta zirgs» tirgus skate, informēja studijā «Rija».

Režisora Normunda Puča dokumentālā filma «Segvārds Vientulis» savukārt iekļauta tirgus platformā «Doc Corner», kas fokusējas uz pilnmetrāžas dokumentālo filmu popularizēšanu.

Kā norādīja studijas pārstāvji, «Doc Corner» ir īpaša festivāla tirgus sadaļa, kurā pulcējas gan pasaules vadošie dokumentālo filmu ražotāji, gan dažādi festivāli un televīzijas programmu veidotāji. Šajā tirgus sadaļā šogad iekļautas 200 dokumentālās filmas no visas pasaules, šeit industrijas pārstāvjiem ir iespēja tās gan noskatīties, gan novērtēt, gan iegādāties.

Tirgus laikā studijas «Rija» stendā ir arī parakstīts līgums ar Francijas kompāniju «KMBO» par sadarbību pilnmetrāžas animācijas filmas «Ābolrauša šūpuļdziema» tapšanā.

Filmu tirgū, kas norisinās paralēli prestižajam 68.Kannu kino festivālam, piedalās vairāk nekā 5000 filmu nozares kompānijas no 108 valstīm. Trīspadsmit tūkstošu kvadrātmetru platībā, ko aizņem tirgus, atrodas arī filmu studijas «Rija» stends, kuru atbalstījusi Latvijas Investīciju attīstības aģentūra.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu