Foto: «Prāta Vētra» ar īpašu koncertu prezentē jauno albumu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Albumā «7 soļi svaiga gaisa» gribējām ierakstīt gruntīgus gabalus un mēs to panācām, pēc albuma prezentācijas aģentūrai LETA sacīja grupas bundzinieks Kaspars Roga. Fotogalerijā ieskats no 19.maija prezentācijas koncerta Jaunā Rīgas teātra pagalmā.

«Eksperimenti un jaunu formu meklējumi klausītājiem ne vienmēr patīk,» sacīja Roga, jokojot, ka viņi vēlējušies radīt dziesmas, kam dziedāt līdzi vai ko izpildīt, sēžot pie ugunskura.

«Meklējumi neizzūd, esam strādājuši ar vienu, otru, trešo producentu,» piebilda grupas taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons. «Mūsu daiļrade un pieredze ir saistoša mums pašiem, un šoreiz likās, ka jāuzrunā albuma «Četri krasti» producents Alekss Silva,» viņš sacīja.

Albums «7 soļi svaiga gaisa» tapis gada laikā un tas ierakstīts «Hansa Studio» Berlīnē. «Dzīvojot Berlīnē un darbojoties «Hansa Studio», mums bija intensīvs darbs. Vienīgā iespēja pastaigāties bija noiet pa trepēm, iziet ārā un ieiet iekšā pa otrām durvīm, aiz kurām atradās itāļu ēstuve. Tie bija septiņi soļi. Un tad, kad ieraksta laikā sagribējās ēst, mēs viens otram jautājām: «Varbūt septiņus soļus svaiga gaisa?» Un likās, ka septiņi soļi ir ne tikai telpā izmērāms attālums, bet tas ir arī stāsts par arī cilvēka dzīvi pilsētā,» par albuma nosaukuma rašanos pastāstīja Mihelsons.

Kā ziņots, šodien klajā nāk «Prāta vētras» jaunais albums «7 soļi svaiga gaisa». Tajā ir desmit kompozīcijas. Albums pieejams «Ekase.lv», «iTunes Store», lielākajos mūzikas veikalos un citās tirdzniecības vietās.

Kā pastāstīja grupas dalībnieki, šovasar gaidāma arī albuma koncerttūre - 25.jūlijā «Prāta vētra» uzstāsies Jelgavā, 31.jūlijā Ventspilī, 15.augustā Valmierā un 29.augustā Rīgā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu