Uziets, iespējams, galvenais pierādījums Ņemcova slepkavības lietā (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības lietas izmeklētāju rīcībā nonācis ierocis, ar kuru, iespējams, politiķis nogalināts, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka 2015.gada martā Ingušetijā bijušā specbataljona «Sever» kaujinieka Zaura Dadajeva mātes mājās tika atrasta pistole «PM». Tieši ar tādas markas ieroci tika nogalināts Ņemcovs. Aizdomās turamo advokāti jau paziņojuši, ka atsavinātajai pistolei ir nozīmēta ballistiskā ekspertīze.

Tāpat Ņemcova slepkavības lietā ir nozīmētas vairākas citas ekspertīzes - fonogrāfiskā, psiholoģiskā, kā arī molekulāri ģenētiskā ekspertīze. Pirmās ekspertīzes paredzētas, lai noskaidrotu, vai Dadajevs labprātīgi sniedzis liecības, vai arī uz viņu izdarīts spiediens.

Molekulāri ģenētiskajā ekspertīzē tiks izpētīts, vai aizdomās turamie ir saistīti ar politiķa slepkavību, ņemot vērā bioloģiskos materiālus, kas atrasti nozieguma vietā.

Ņemot vērā sākotnējās Dadajeva liecības, pistoli ar klusinātāju un automobili slepkavības veikšanai piegādāja kāds vīrietis, kas dēvēts par Rusļiku. Pēc Ņemcova slepkavības pēc ieroča it kā atbraucis kāds cilvēks, kurš to savācis. Tika izdarīts pieņēmums, ka slepkava varēja izmest pistoli Maskavas upē, taču tur nekas netika atrasts.

Iepriekš vēstīts, ka 27.februāra vakarā uz Lielā Maskavas upes tilta Maskavā tika nogalināts Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs. Aizdomās tiek turēti seši cilvēki - čečeni Zaurs Dadajevs, Tamerlans Eskerhanovs, Anzors un Šagits Gubaševi, kā arī Hazmats Bahajevs.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu