Ņemcova slepkavības lietā atklājas jaunas detaļas, vēsta medijs (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības izmeklēšanas lietā noskaidrotas jaunas detaļas par notikumiem pirms slepkavības, vēsta Krievijas medijs «Rosbalt», atsaucoties uz situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem.

Šīs detaļas gan neesot atklājis aizdomās turamais Zaurs Dadajevs, kurš tiek uzskatīts par tiešo slepkavības izpildītāju.

«Rosbalt» rīcībā esošā informācija liecina, ka jauno informāciju esot atklājis cits Ņemcova slepkavības lietā aizturētais – Anzors Gubaševs.

Medijs vēsta, ka izmeklētāji centušies šīs jaunās detaļas neafišēt, bažījoties, ka Gubaševs varētu no savām liecībām atteikties.

Gubaševs neatzīst savu vainu līdzdalībā Ņemcova slepkavībā, norādot, ka viņš ticis «izmantots». Gubaševs atklājis, ka viņa radinieks Dadajevs un paziņa Beslans Šavajevs lūguši viņam dažādus pakalpojumus, piemēram, kaut kur aizvest. Viņš neesot zinājis, ka notiek gatavošanās Ņemcova slepkavībai.

Savās liecībās Gubaševs pieminējis arī šajā lietā figurējošo Ruslanu Geremejevu. Šīs Gubaševa liecības palīdzējušas viest skaidrību par vairākiem notikušā apstākļiem, kurus iepriekš nav atklājis Dadajevs, kurš Geremjevu iepriekš pieminējis vienīgi kā «Rusļiku».

Paralēli jaunajām liecībām, Ņemcova slepkavības lietā parādījušies arī jauni februāra beigās un marta sākumā novērošanas kameru uzņemti videomateriāli, kuros redzami aizdomās turamie.

Vienā no videomateriāliem redzams, kā Anzors Gubaševs un Beslans Šavanovs 28.februārī ierodas lidostā un dodas no Maskavas uz Grozniju. Nākamajā dienā novērošanas kameras fiksējušas, kā lidostā Maskavā ierodas vēl trīs cilvēki – Ruslans Geremejevs, Zaurs Dadajevs un Ruslans Muhudinovs. Video redzams, kā pirmie divi paliek lidostā, bet trešais vēlāk dodas prom.

«Rosbalt» atgādina, ka Dadajevs jau atteicies no iepriekš sniegtajām liecībām. Viņš norādījis, ka slepkavībā atzinies spīdzināšanas rezultātā.

Medija informācijas avots arī pauž viedokli, ka no savām liecībām varētu atteikties arī Gubaševs.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Saistībā ar apsūdzībām politiķa slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu