Eiropraida gājiena laikā aizturētas trīs personas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/TvNet

Likumsargi sestdien Eiropraida gājiena laikā aizturējuši trīs protestētājus, liecina Valsts policijas sniegtā informācija.

Policijā uzsver, ka kopumā gājiens aizvadīts bez būtiskiem starpgadījumiem, tikai trīs personas aizturētas.

Gājienā piedalījušies aptuveni 5000 dalībnieku.

Kā ziņots, kāds Eiropraida pretinieks pie Augstākās tiesas sadedzinājis varavīksnes karogu, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības simbols.

Vīrieti aizturējusi policija.

Biedrības «Antoglobālisti» vadītāju Andri Orolu aizturējusi pašvaldības policija, noskaidroja aģentūra LETA.

Orols atsevišķiem medijiem izsūtījis īsziņas ar šādu paziņojumu. Aģentūrai LETA viņš pastāstīja, ka esot filmējis Eiropraidu un aizturēts ap plkst.14.45. «Uzskatu, ka speciāli, lai nenotiktu «Antiglobālistu» pikets,» teica Orols.

Neskatoties uz biedrības vadītāja aizturēšanu, ap desmit tās atbalstītāji bija pulcējušies pie Vērmanes dārza. Vienam no viņiem rokās bija plakāts ar uzrakstu «Mēs atbalstām ģimenes vērtības».

Orola pārstāvis Viktors Petrovs klātesošajiem pastāstīja, ka Orols esot aizturēts sakarā ar to, ka turējis Latvijas karogu. Vaicāts, vai Orols nebija tas, kurš pie Augstākās tiesas sadedzināja varavīksnes karogu, Petrovs sacīja, ka «diez vai viņš to darījis».

«Organizācijas mērķis ir likt valdībai saprast, ka tāda veida pasākumus, kurus pieprasa citādi domājoši, netiktu pieļauti mūsu valstī,» teica Petrovs. «Mums nav vajadzīgs legalizēt kaut kādas viendzimuma laulības,» viņš Pauda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu