Aizdomās turētais skaidro, kādēļ nogalināts Ņemcovs (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Par Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turētais Anzors Gubaševs izteicies, ka politiķi «novācis» kopā ar draugiem par viņa izteikumiem, kas vērsti pret krieviem un musulmaņiem, ziņo ārvalstu mediji. 

Izdevuma «Komersant» rīcībā nonākusi informācija par Gubaševa atzīšanās detaļām, kas sniegtas 18. martā advokāta Arkādija Ostapčuka klātbūtnē, no kura pakalpojumiem viņš gan vēlāk attiecies.

Aizdomās turētais paziņojis, ka sen «novērojis» savu upuri, bet darījis to internetā un televīzijā.

«Ņemcovs jau no sākuma man nepatika savu izteikumu dēļ, kas aizskāra mūsu valsts cieņu. Viņš provocēja tautu. Opozīcijai bija kaut kas padomā, gribēja kaut ko pasākt...» norādījis Gubaševs.

Gubaševu pēc paša teiktā sevišķi saniknojusi Ņemcova pozīcija «Ukrainas sakarā».

«Tiklīdz sākās karš Ukrainā, Ņemcovs sāka aģitēt, braukāt tur, uzstāties. Pēc tam atbrauca uz šejieni un stāstīja, ka mēs tur kaut ko ne tā darām, ka var sākties pasaules karš. Visa pasaule lika mums justies tā, it kā mums nebūtu taisnība. Kopumā gribēja sākt nemierus šeit , tāpat kā Ukrainā,» apgalvojis Gubaševs. Pēc viņa teiktā Borisu Ņemcovu «finansējis Baraks Obama».

Pēc aizdomā turamā vārdiem Boriss Ņemcovs «aizskāris mūsu pravieti», kopā ar Obamu un Francijas prezidentu Fransuā Olandu atbalstot pret viņu vērstās karikatūras.

«Kaut kad janvārī, kad franču gopņiki pirmo reizi izteicās, arī Ņemcovs sāka lamāties uz pravieti. Pēc tam sāka stostīties par islāmu... Rezultātā vienojās. Par to arī mēs viņu novācām. Un tas sagaida ikvienu, kurš aizskars musulmaņu cieņu,» paziņojis aizdomās turamais un piebildis, ka to vispār nenožēlo.

Pēc Gubaševa vārdiem sagatavošanās slepkavībai sākusies janvārī. Tajā piedalījies Zaurs Dadajevs un Beslans Šavanovs, kurš gāja bojā aizturēšanas laikā, sprāgstot granātai. Šāvienu uz Ņemcovu raidījis Zaurs Dadajevs.

Krievu opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs tika nogalināts 28. februāra naktī Maskavā. Uz viņu vairākas reizes izšauts s mugurā no garām braucošas automašīnas. No gūtajām traumām viņš notikuma vietā mira.

Izmeklēšanas laikā uz aizdomu pamatu tika aizturēti pieci cilvēki, divi, no kuriem ir Zaurs Dadajevs un Anzors Gubaševs. Viņiem 8. martā izvirzīta apsūdzība par politiķa nogalināšanu.

12. maijā Maskavā notika referāta «Putins. Karš» prezentācija, kas tapa pēc Ņemcova savāktajiem materiāliem par Krievijas Federācijas piedalīšanos karā Ukrainas austrumos.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu