Jaunas liecības Ņemcova slepkavības lietā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komisija nopratinājusi čečenu bataljona «Sever» kareivja Ruslana Geremejeva mājkalpotāju, kura sniegusi jaunu informāciju Krievijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības izmeklēšanas lietā, vēsta Krievijas medijs «Lenta.ru».

Saskaņā ar laikraksta «Kommersant» vēstīto, sievietes liecības ļāvušas identificēt cilvēku, kas lietā figurē ar segvārdu «Rusiks» un kuru izmeklētāji uzskata par vienu no Ņemcova slepkavības organizatoriem.

Saskaņā ar mājkalpotājas liecībām, par «Rusiku» ticis dēvēts nevis pats Geremejevs, bet gan viņa šoferis Ruslans Muhudinovs.

«Čečeni lūdza viņus saukt tieši tā – par Rulsanu un Rusiku, lai nesajauktu,» izmeklētājiem stāstīja sieviete.

Sieviete arī stāstīja, ka viņa par Geremejeva mājkalpotāju sākusi strādāt 2014.gada rudenī.

Pagājušā gada nogalē Geremejevs nomainījis dzīves vietu, un viņa vecajā dzīvoklī sākuši dzīvot un viesoties vairāki cilvēki, tajā skaitā Zaurs Dadajevs, kurš tiek uzskatīts par tiešo Ņemcova slepkavības izpildītāju.

Sieviete atklājusi, ka viņa minētajā dzīvoklī nekad neesot redzējusi ieročus, tāpat viņa nav dzirdējusi, ka dzīvoklī esošie vīrieši kaut ko plānotu.

Saskaņā ar liecinieces teikto, dzīvoklī esošie cilvēki galvenokārt runājuši par sadzīviskām lietām, kā arī regulāri lūgušies.

Minētie vīrieši dzīvokli pametuši marta sākumā, norādīja lieciniece.

Laikraksts «Kommersant» vēsta, ka gan Ruslans Geremejevs, gan Ruslans Muhudinovs tiek uzskatīti par Ņemcova slepkavības organizatoriem.

Lietā aizturētais Dadajevs izmeklētājiem stāstījis, ka kāds cilvēks vārdā «Rusiks» viņam sagādājis gan automašīnu, gan ieroci, ar kuru nogalināts politiķis.

Vēlāk Dadajevs no savām liecībām gan atteicās.

Kā vēstīts, Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Saistībā ar apsūdzībām politiķa slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu