Dadajeva aizstāvis nāk klajā ar jaunām liecībām (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā galvenajam aizdomās turamajam Zauram Dadajevam esot drošs alibi – slepkavības dienā viņš mājās spēlējis datorspēles un to varot apstiprināt trīs liecinieki, paziņojis Dadajeva advokāts.

Advokāts arī atklāja, ka slepkavības dienā viņš arī ārstējies no saaukstēšanās, vēsta Krievijas medijs RBC.

Dadajeva advokāts Šamsudins Cakajevs uzsver, ka Dadajeva alibi varot apstiprināt trīs liecinieki, kas viņa dzīvoklī 27.februārī ieradušies neilgi pēc plkst.23. Savukārt Ņemcovs Maskavas centrā tika nogalināts aptuveni pusdivpadsmitos, piebilda advokāts.

Tādējādi Dadajeva aizstāvības puse kārtējo reizi nākusi klajā ar jaunām liecībām.

Iepriekš Dadajevs stāstījis, ka slepkavības dienā viņš pilsētas mikrorajonā apmeklējis mošeju, bijis divos restorānos, kā arī ticies ar savu bijušo dienesta biedru Ruslanu Geremejevu, kura vārds arī figurē Ņemcova slepkavības lietā.

Kā vēstīts, uzreiz pēc aizturēšanas Dadajevs atzinās Ņemcova slepkavībā.

Tomēr vēlāk no šīm liecībām viņš atteicās uzsverot, ka atzīšanās panākta spīdzināšanas rezultātā.

Kā ziņots, Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Saistībā ar apsūdzībām politiķa slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona "Sever" komandiera vietnieks Zaurs Dadajevs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu